Övertygande seger mot Åby/Tjureda

  • 06/02/2020

Efter en rad bra insatser utan belöning i form av poäng kom på onsdagskvällen den efterlängtade islossningen för IFK Motala.

Inför dryga 600 åskådare på K-BYGG Arena kördes jumbon Åby Tjureda över med 7-1  (5-1), vilket var i underkant. Inför matchen spekulerades det annars i media och även bland anhängare att detta skulle bli en svår match för blåvitt, med alla förväntningar på en enkel seger och en given tvåpoängare som tungt bagage för spelarna.

Men av det syntes ingenting. Även om matchen började lite trevande under de första tio minuterna, en period där faktiskt motståndarna skapade den vassaste chansen, var det egentligen aldrig spännande. IFK var synbart två, tre nummer större än ett blekt Åby/Tjureda, och Sjöholms killar fick spela ut ett brett register i anfallsspelet, där variation var en gemensam närmare.

Efter en märkligt tidig timeout från bortalaget rann blåvitt iväg och ledde välförtjänt med 5-1 i paus, och det kändes för en gångs skull lugnt under pausvilan. I den kraftiga  motvinden under den andra halvleken dominerade IFK ännu mer, och det handlade mer eller mindre spel mot ett mål. Då slutsignalen gick stod det 7-1 på resultattavlan och Sjöholm kunde nöjt konstatera att i den så jämna serien viktiga målskillnaden förändrats i positiv bemärkelse.

Hela laget ska ha beröm för den ramstarka defensiven, där laget mötte motståndaren från en hög utgångspunkt och kunde utnyttja bolltapp och slarv i vassa omställningar. Offensivt såg det bra ut med variation och fantasi, och det kunde blivit ytterligare tre, fyra mål med bättre utdelning.

Målskyttar: Philip Florén, (2), Vitaliy Klyushanov, Albin Bjerkegren (straff), Viktor Spångberg, Albin Rohlén samt Viktor Hulthammar.

Nu väntar närmast en norrturné med Broberg på bortais på fredag och sedan Bollnäs på söndag, och det är bara att ladda batterierna inför de viktiga matcherna.

Straffskytt

Inga kommentarer till "Övertygande seger mot Åby/Tjureda"


    Kommentera

    .