Peter Gerhardsson gästade IFK Motalas företagarklubb

  • 22/01/2020

Lasse Johansson, representant för IFK:s företagarklubb, inledde det nya året med att presentera Peter Gerhardsson. Ett drygt sjuttiotal besökare fanns på plats i Folkets Hus. Bland dessa IFK:s hela A-lagstrupp samt naturligtvis ett antal företag som minglade runt och njöt av god mat och dryck.

Sedan i augusti 2017 är Peter Gerhardsson förbundskapten för svenska damlandslaget. Han efterträdde Pia Sundhage. Men dessförinnan har denne 60-årige Uppsala-herre, polisutbildad, haft en framgångsrik karriär. Både som spelare och ledare. Som spelare representerade han Uppsala IF, Hammarby IF (elva säsonger, 49 mål och Stora silver 1982), Vasalund och Enköpings SK. Som tränare är han nog mest känd som verksam i Häcken mellan åren 2009 och 2016.

Passion och motivation i ledarskapet var nyckelbegreppen i hans budskap. Och så blev det lite fotbollssnack förstås. Inte minst om den framgångsrika sommaren 2019, som innebar en bronsmedalj för de svenska tjejerna. Det bästa mästerskapet sedan 2011.

Motivation och passion är grunden för att prestera maximalt, ansåg Gerhardsson. Dessa är drivkrafterna. Målsättning är överdrivet. Vi måste tillåta deltagarna i gruppen att må olika. Vi kan agera och prestera, trots att vi har olika känslor och mår olika bra. Det handlar om att hjälpa lagkamraten, eller arbetskollegan, att agera/prestera.  ”Jag gör det för oss”, citerade Gerhardsson herrlandslagets slitvarg och vinnarskalle Sebastian Larsson.

Att hitta balansen mellan struktur och kreativitet i gruppen är förstås väsentligt, fortsatte Gerhardsson och exemplifierade med att medlemmarna i laget har olika roller som tillsammans förhoppningsvis leder till ett gott resultat. Spelarnas attityd, signaler, förmåga att coacha varandra är av stor vikt. Fotboll är glädje, avslutade Gerhardsson.

IFK:s Lasse Johansson tackade alla för besöket, informerade om att tre nya företag anslutit sig företagarklubben och hälsade välkommen till  nästa träff som sker tisdagen den 21 april med Ninni Länsberg som gästföreläsare. Hon kommer föreläsa om hur man skapar livsbalans och hållbara arbetsplatser genom att motverka stress och ohälsa.

Läs om företagarklubben här, IFK’s Företagarklubb.

Inga kommentarer till "Peter Gerhardsson gästade IFK Motalas företagarklubb"


    Kommentera

    .