Poäng på bortaplan

  • 26/11/2018

Det var säkerligen med blandade känslor IFK Motalas bandylirare satte sig på bussen i fredagskväll. Efter att ha spelat oavgjort (2-2) mot Tellus på idylliska Zinkensdamm, ombesjungen av självaste Ulf Lundell, en bandybana placerat mitt i söders pulserande hjärta var det i begrundan dags att tillryggalägga 25 mil hem mot Motala igen.

Å ena sidan är en poäng på bortais aldrig dåligt, särskilt som Tellus är erkänt svårbesegrade i sin hemmaborg, men å andra sidan var blåvitt sett till målchanser värda bägge poängen denna kalla stockholmsafton.

Som brukligt är mot på papperet lite sämre motstånd var utmaningen för IFK:s del att dyrka upp en veritabel försvarssäck. Hemmalaget backade hem och bildade en mur kring det egna straffområdet. Sjöholms mannar fick försöka trampa runt och skapa fasta situationer, något som just nu inte alls fungerar för östgötarna. Eminente ytterhalven Viktor Spångberg blev till slut poängräddare för IFK med sina två mål, varav det ena kandiderar till omgångens mål på sajten bandypuls. Den flinke och spelskicklige halven fick en passning och dribblade helt sonika av i stort sett hela Tellus lag innan han dunkade in viktiga kvitteringen till 1-1.

I helgen fick killarna en välförtjänt vila efter det hårda matchandet och på måndagskvällen drar träningen igång med sikte på onsdagens viktiga hemmadrabbning mot Sirius.

Målskytt mot Tellus: Viktor Spångberg, (2).

Viktor Spångberg

Inga kommentarer till "Poäng på bortaplan"


    Kommentera

    .