Revansch på fredag

  • 21/02/2019

Efter att IFK förhållandevis enkelt tagit sig vidare på slutspelsträdet och greppat en plats bland de åtta bästa lagen i Sverige kom på onsdagskvällen realiteten ikapp det unga blåvita skrällgänget.

Detta skedde i form av något av det bästa bandyvärlden har att visa upp för tillfället, Villa BK. Känslan har väl funnits lite till mans att Lidköpingslaget skulle bli en svår nöt att knäcka, men i vetskap om att IFK är ett av de få lag som faktiskt luggat Villa på poäng denna vinter närde alla med blåvita hjärtan ändå ett hopp om att David skulle få ikull Goliat denna första match i bäst av fem. Men efter domaren blåst av den första kvartsfinalen lyste förkrossande 13-2 på anslagstavlan på anrika Lidköpings isstadion.

IFK hade en klart definierad matchplan med hög press i hopp om att kunna skapa griller i huvudet på Villa, men inför en entusiastisk hemmapublik gick västgötarna fram till 2-0 tidigt och då var det roliga slut. Formtoppade Elias Gillgren, (bäst i IFK för kvällen) gjorde visserligen 2-1 men sedan var det Villa för hela slanten. Blåvitt fick inte till det där närmast perfekta positionsspelet laget uppvisat de senaste fem sex matcherna och mot ett så pass bra lag som Villa håller inte det. Med ruskig fart och effektivitet straffar de motståndare som inte ligger perfekt i defensiven.

Det enda egentligt positiva att ta med från matchen är vetskapen om att det redan på fredag står 0-0 på resultattavlan igen, då kvartsfinal nummer två drar igång. Hemma på XL Bygg arena är IFK starka och det torde brinna av revanschlusta hos Sjöholms mannar. Inför en fredagsfirande hemmapublik går inget lag säkert och alldeles säkert kommer IFK att stå upp på ett mycket bättre sätt i kvartsfinal nummer två.

Målskyttar i kvartsfinal 1: Elias Gillgren samt Jonas Enander

Elias Gillgren

Inga kommentarer till "Revansch på fredag"


    Kommentera

    .