Sammandrag från Svenska Cupen

  • 30/09/2019

Under den gångna helgen har IFK spelat säsongens tre första tävlingsmatcher. Då avgjordes nämligen svenska cupen i bandy, vilken genomfördes i Villas eminenta hemmaborg Sparbanken Arena i Lidköping.

Upplägget var att förra säsongens åtta bästa lag möttes i två grupper med en matchtid på 2 X 30 minuter, och blåvitt fick möta Västerås, Edsbyn och Sandviken. Tufft motstånd således, och mycket riktigt inledde östgötarna med att få det riktigt svårt mot SM-finalisterna VSK. Även om matchbilden inte riktigt motsvarade de försmädliga 0-6 på tavlan, så kan man konstatera att gurkorna var numret större denna gång. Positivt var dock främst IFK:s positionsspel i defensiven, utan vilket siffrorna kunnat rinna iväg ännu mer.

På lördagen vid lunchtid spelade våra hjältar match nummer två, denna gång mot Edsbyn. Mot hälsingarna stod blåvitt upp mycket bra. Även om matchen inleddes tveksamt för vår del, med två snabba baklängesmål utvecklades fighten till att bli mycket jämn. IFK hade under främst den andra halvleken en hel del chanser att både hämta upp underläget och kanske rent av vinna. Men längre än till Jonas Enanders reduceringsmål kom man inte, Edsbyn kunde avgöra till 1-3 och vann sedermera hela turneringen.

Efter kort tid för återhämtning gick Sjöholms mannar i elden igen under lördagskvällen, då åderlåtna och slutspelsjagande Sandviken stod för motståndet. Nu blev det lite av proppen ur för IFK, och efter att ha störtat fram till ledning 3-0 kunde laget mycket rättvist hålla undan till en skön seger med 5-2. Konstateras kan att segern var helt i sin ordning och att IFK för första gången på många år faktiskt var numret större än de svartklädda gästrikarna. Traditionsenligt brukar Sandviken vara de som håller i taktpinnen då dessa lag möts men nu var det vi som styrde matchen, vilket hedrar IFK:s unga manskap. Målskyttar i segermatchen: Albin Bjerkegren, Albin Rohlén, Erik Litzén, Philip Florén samt Jonas Enander.

Hemsidan fick några ord med skicklige backen Elias Gillgren:

Hej Elias. Hur bedömer du din egen insats under cupen?

– Det har väl gått helt ok. Lite ovant att komma ut på stor men samtidigt väldigt nyttig träning för oss som annars gnetar på i rinken 

Hur summerar du helgens matcher, sett från lagets perspektiv?

– Framförallt avslutar vi snyggt vilket är skönt att kunna ta med sig till World cup nästa vecka. Annars har vi presterat bra turneringen igenom samtidigt som vi har detaljer i spelet som vi måste bli bättre på

Vilka positiva saker kan ni ta med er från cupen?

– Mycket av spelet funkar bättre än ifjol sett till tiden på året tycker jag är väldigt positivt. Tycker även vi har bra ork och driv i spelet under hela matchen, känns som att vi är väl förbereda träningsmässigt

Vilken är din känsla kring IFK:s möjligheter i vinter? 

– Känslan är att vi kan vara minst lika bra som förra säsongen. Hade varit skitkul att få uppleva ett slutspel igen.

Se highlights från cupen här, https://www.bandyplay.se/videoklipp/2

Nästa utmaning för IFK är som sagt World Cup i Sandviken och det ska bli spännande att se vad blåvitt kan uträtta i den tuffa grupp laget lottats in i.

Inga kommentarer till "Sammandrag från Svenska Cupen"


    Kommentera

    .