Seger för IFK’s J19

  • 02/02/2020

IFK’s J19 slåss om två st åttondelsfinalplatser mot Vänersborg, Hammarby, Bollnäs, Falun och Rättvik i enkelmöten. Efter knapp förlust i första matchen med 3-2 borta mot Vänersborg, är det nu fyra vinster som gäller för avancemang.

Det var under tuffa förhållanden, med +8 grader och regn, som matchen mot Rättvik spelades på K-Bygg Arena på lördagseftermiddagen. En stor eloge dock till vaktmästarna som lyckades ordna en någorlunda spelbar is iaf.

IFK förde spelet men det var Rättvik som tog ledningen med 0-1 i början på matchen innan Ludvig Broomé kunde kvittera genom att raka in en hörna.

Oliver Wretman ger oss sedan ledningen i andra halvlek innan Rättvik på nytt kvitterar till 2-2. Sen blir det riktigt spännande i matchminut 78 då vi bränner en straff och direkt på målvaktsutkast efter den så kontrar Rättvik in 2-3 istället. Men här visar grabbarna mental styrka. Vi kvitterar snabbt efter till 3-3 genom Konrad Björk och sedan fortsätter vi pressa på och får utdelning och kan avgöra matchen genom mål av Viktor Eriksson och Oliver Wretman.

Grabbarna gör en grym kämparinsats och ger aldrig upp och resultatet måste anses rättvist då vi hade det mesta bollinnehavet men Rättvik var vassa på sina lyft.

Nu går kampen vidare mot åttondelsfinal genom att vi möter Bollnäs borta på Sävsta Ås nästa söndag!

Segervrål

1 svar till "Seger för IFK's J19"

  • comment-avatar
    Pär Höckert
    02/02/2020 (19:58)
    Reply

    Bra jobbat pojkar – nu är ni i vinnarspåret! Fortsätt!!


Kommentera

.