Seger mot regerande mästarna

  • 04/12/2018

Alla segrar bär en alldeles speciell lyckokänsla inom sig, och alla är de på sina egna sätt viktiga. Men den seger som våra tappra iskrigare tog igår kväll bar prägeln av någonting riktigt viktigt och banbrytande inom sig.

Efter ett antal hedersamma förluster och oavgjorda resultat med pluspoäng för bra insats kom nämligen till sist den så efterlängtade segern. Inte nog med det, denna seger bärgades mot regerande svenska mästarna Edsbyn. Psykologiskt var denna viktoria väldigt viktig med tanke på att detta var sista fighten innan landslagsuppehållet. Att med två färska poäng i bagaget få slicka såren och få chansen att träna ikapp är oerhört viktigt i detta läge, och känslan är att det äntligen lossnat för Sjöholms mannar.

Den första halvleken inför knappa 500 åskådare var tät och jämn, med två lag som krigade mot varandra. Det var med andra ord blåställ på som gällde, och lagen var helt jämna. Efter 1-1 i paus tog gästerna ledningen och det var många som i det läget trodde att mästarna i kraft av sin skicklighet skulle dra ifrån, men istället kom en islossning för IFK, som hux flux grep initiativet och stormade fram till ledning med 5-2, innan Edsbyn tilläts frisera siffrorna till slutresultatet 5-3.

Den svårbemästrade isen kombinerat med ruskvädret verkade tagit bortalaget på sängen, men det förtar inte det minsta den prestation det unga blåvita laget stod för. Ett bra lag ska kunna bemästra alla underlag och det visade IFK-grabbarna med råge att de klarade i går kväll. En sådan match innehåller enbart hjältar så ingen ska framhållas framför någon annan, det blåvita kollektivet bör således framhållas.

Nu är det landskampsuppehåll och det kommer lägligt för IFK. Nu kan grabbarna vila ett par dagar med vetskapen om att de just lagt de regerande svenska mästarna Edsbyn på rygg, en boost så god som någon för det redan starka självförtroendet. Inget lag går säkert för IFK Motala bandy.

IFK:s målskyttar på XL Bygg Arena på måndagskvällen: Vitaly Klyushanov, Elias Gillgren, Philip Florén, Jonas Enander samt Albin Rohlén.

Vitaliy Klyushanov

Inga kommentarer till "Seger mot regerande mästarna"


    Kommentera

    .