Seger mot Vänersborg säkrade åttondelsfinalplatsen

 • 13/02/2019

Efter att under tisdagskvällen fått revansch på kamratbröderna från Vänersborg kan IFK konstatera att slutspelsplatsen är säkrad och att laget till sist hamnade på en niondeplats i sammandraget.

Med tanke på de usla förutsättningarna inför säsongen och den smått parodiskt digra skadelistan under säsongen måste det ses som en oerhört stark prestation av östergötlands bandystolthet. Nu väntar Vetlanda i åttondelsfinalen, de gulklädda smålänningarna, mot vilka IFK har en bra statistik de senaste säsongerna, och spontant känns det som en lagom utmaning för de hungriga Motalakillarna.

Matchen igår var annars en svängig historia. Inför dryga 500 åskådare, vilka trotsat blåsvädret, startade blåvitt bäst. Genom två mål av duktige finske landslagsbacken Elias Gillgren gick hemmalaget fram till 2-0 vilket kvitterades av Vänersborg innan pausvilan. I den andra ryckte sedan återigen IFK åt sig initiativet och släppte sedan aldrig ledningen i matchen. Efter att Sjöholms manskap ett tag haft en fyramålsledning kunde gästerna från lilla Paris snygga till siffrorna mot slutet till 6-4, en revansch för blåvitt efter förlusten i seriepremiären.

Noteras kan att Oskar Nilsson äntligen var tillbaka, samt att Viktor Spångberg visade prov på gryende slutspelsform. Tillsammans med Jussi i målet, Elias Gillgren i backlinjen och tremålsskytten Philip Florén var Viktor plusvarianten i ett som vanligt väl sammanhållet och jämnt IFK.

På torsdag kväll drabbar blåvitt samman med Vetlanda och nu uppmanas alla idrottsintresserade Motalabor att sluta upp mangrant till XL Bygg Arena.

Målskyttar mot Vänersborg: Philip Florén, (3), Elias Gillgren, (2) samt Viktor Spångberg.

Ellias Gillgren

1 svar till "Seger mot Vänersborg säkrade åttondelsfinalplatsen"

 • comment-avatar
  Tommy Carenborn
  14/02/2019 (16:18)
  Reply

  Hej IFK! Jag tycker Ni gjorde en Mycket BRA match, med hög fart på grillorna och Bra passningsspel till spelare med fart. Stark defensiv stora delar av matchen oxå.Så Ladda på nu ordentligt idag så tar vi Vetlanda med en lika väl genomförd match som senast!!
  Hälsingar Till Laget!!


Kommentera

.