Segerraden fortsätter

  • 04/12/2019

Bra lag förtjänar tur och medstuds, så heter en av idrottens många klyschor och oskrivna lagar. Hur många gånger har man inte som blåvit supporter beklagat sig över hur topplagen alltid tycks få bollen dit de vill och ständigt ha marginalerna på sin sida i jämna matcher?

I matchen mot Broberg på K-BYGG Arena på tisdagskvällen tycktes det som att det var IFK:s tur att få turen på sin sida. I en jämn match, där i sanningens namn ingen egentligen skulle kunnat tyckt annat än att oavgjort varit rättvist, hade Sjöholms killar det rätta flytet i de avgörande lägena och kunde inför knappa 550 åskådare vinna med 3-2.

Men en annan klyscha säger att tur och medstuds är sådant som bra lag förtjänar, och det äger sin riktighet med tanke på det jag skrev i inledningen. IFK tycks vara i zonen nu, i det där flowet där segrarna kommer oaktat vilken matchbild som råder, och det är det som till syvende och sist definierar ett topplag. Förmågan att vinna oavsett hur matcherna artar sig.

Annars var det gästerna som tog ledningen genom skytteligans ledare Martin Söderberg i inledningen av matchen, och i det läget såg Söderhamnsgänget något piggare ut än blåvitt. Men vår egen skyttekung Florén utjämnade och i takt med isens sjunkande kvalitet övergick matchen till en sluggerfight med långa bollar och kamp. Psykologiskt viktigt i det läget var att hemmalaget i en tilltrasslad situation kunde ta ledningen till 2-1 alldeles innan paus genom Albin Rohlén.

Då den andra akten inleddes gick det ånyo att spela efter isen och återigen inledde Broberg piggt och var tog kommandot och då de gulsvarta kvitterade kändes det lite oroligt ett tag. Precis som under första halvleken sjönk isens kvalitet i takt med att matchen fortskred och det blev återigen kamp och kubbning, och det blev irriterat och tufft mellan lagen.

Tyvärr stämde inte rättskiparen i grönt i bäcken tillräckligt hårt och det blev onödigt tufft och lite elaka tjuvnyp då inte domaren hade full koll. I det läget skulle även IFK haft straff då en utmärkt Hirvonen var på väg att tråckla sig igenom Brobergs försvar, och alla utom männen i grönt såg förvånade ut då läget viftades bort.

Då var det dags för blåvitt att plocka fram matjorden i fickorna, och genom ett skott med ryggen vänd mot motståndarens bur kunde Viktor Hulthammar göra det som visade sig bli segermålet. Mot slutet satsade gästerna allt på ett kort men närmare än ett skott på mål och en resultatlös hörna kom de inte, och då slutvisslan ljöd kunde alltså ännu en tvåpoängare räknas in.

Med risk att verka tjatig är det svårt att framhålla en spelare i en match präglad av kamp. Laget ska ha eloge för just förmågan till kamp i alla lägen, och det är imponerande att se ett lag där alla ger allt för varandra. Detta oaktat vill jag ändå framhålla tre spelare: Jussi i buren, som i alla fall jag håller som en av de bästa i elitserien, Anders Persson som kommer mer och mer samt Kasperi Hirvonen, vilken är på väg mot en kanonsäsong.

Målskyttar: Philip Florén, Albin Rohlén samt Viktor Hulthammar.

Närmast väntar Vänersborg på bortais, i ett NHL-liknande matchschema. Bara för IFK att lägga segern bakom sig och ladda om inför denna drabbning.

Inga kommentarer till "Segerraden fortsätter"


    Kommentera

    .