Snöpligt tapp mot Falun

  • 19/11/2018

IFK fortsätter i ett NHL-liknande schema att matcha flitigt. Under lördagseftermiddagen stod sålunda Falu BS, arga kvalkonkurrenten från förra säsongen, på tur, ett möte mot en av nykomlingarna i elitserien.

På Lugnets idrottsplats ställde tyvärr masarna ut skridskorna och parkerade med hela laget i en försvarsmur utan någon egentlig lust att anfalla, och blåvitt var det spelförande laget mot nykomlingarna. Det betalade sig inledningsvis och genom två mål av bröderna Spångberg ledde bortalaget då pausvisslan ljöd.

Under andra halvleken i takt med att isens kvalitet sjönk kvarstod matchbilden, men östgötarna hade inte mycket mer att göra än att försöka trampa runt och skapa hörnor. Då Albin Rohlén på en vass uppåkning ändå lyckades skapa ett spelmål till 1-3 trodde de flesta ändå att det var avgjort men på sina enda chanser lyckades dalkarlarna att kvittera. Sett till matchen som helhet borde de blåvita krigarna ha avgjort denna ensidiga drabbning redan på ett tidigt stadium men ibland vill inte bollen in.

I ett IFK som ändå ska ha credit för att de aldrig slutade anfalla och försöka spela bandy på den svårbemästrade isen ska Fredrik Lönn ha ett extra omnämnande.

Nu ges emellertid inte mycket tid att slipa på effektiviteten för redan i kväll (läs måndag) står nästa nykomling på tur på bortais, nämligen Frillesås. En inte alltför vågad gissning är att det kommer bli ett liknande scenario på Sjöaremossens svårbemästrade is, och låt oss hoppas att strutarna kommer i afton.

Målskyttar på Lugnets IP: Anton Spångberg, Viktor Spångberg samt Albin Rohlén.

Anton Spångberg

Inga kommentarer till "Snöpligt tapp mot Falun"


    Kommentera

    .