Sommarintervju, sista delen

  • 05/08/2020

Nu är grabbarna återsamlade för den gemensamma träningen, men vi avslutar ändå vår intervjuserie med en lägesrapport från vår finske landslagsstjärna Elias Gillgren.

Elias har sedan han anslöt till blåvitt från Villa varit en av lagets mest lysande och framstående spelare. Från sin defensiva utgångspunkt är han både ramstark bakåt men ändå farlig i offensiven, och mycket viktig för att Sjöholms spelidé ska klaffa fullt ut.

Hejsan Elias, hur känns formen efter vårens försäsongsperiod?

– Under juliveckorna är man rätt sliten. Jag brukar ta en vecka helt off innan augustis hårdträning sätter igång.

Finns det någon eller några i truppen som imponerat särskilt på dig?

– Jag skulle säga alla. Under mina år i IFK har jag aldrig varit med om att någon slarvat med förberedelserna och kommit otränade till samlingen i augusti.

Vilket moment är roligast respektive tråkigast under försäsongen?

– Jag ser det inte på det sättet. Försäsongen är inte bara jobbig utan den har sin charm. Som bandyspelare har man förmånen att köra intervaller i sommarsolen medan exempelvis fotbollsspelarna tränar sin försäsong i minusgrader, vilket inte är lika motiverande.

Som aktiv i en lagidrott, hur tycker du det är att träna individuellt under semestertider?

– För min del har det aldrig varit några konstigheter. Numera har vi till och med en app som talar om vilken träning som gäller. Sedan saknar jag förstås alltid stämningen i laget när jag kör hemifrån.

Hur tillbringar du din semester?

– I år är jag i stort sett semesterfri. Jag börjar skolan om någon vecka och har knegat på under juni och juli. Så det har blivit mycket träning och lättare sommaraktiviteter.

Om du får välja fritt, vilket är favoritresmålet?

– Bali.

Vad lägger du helst på grillen?

– Kyckling.

Vilken är favoritglassen?

– Citronsorbet.

Vem i laget skulle du helst ta med dig till en öde ö?

– Spångberg. Snickarkunskaperna skulle behövas.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Alla rätt på stryktipset!

Detta var den femte och sista intervjun i vår sommarserie. Nu ser vi med tillförsikt fram emot hösten, då andra delen av den gemensamma försäsongen ska utmynna i ett lag som är fullt förberett för dramatiska och tuffa bataljer då det vankas träningsmatcher, svenska cupen och inte minst elitseriespel fram i oktober.

Inga kommentarer till "Sommarintervju, sista delen"


    Kommentera

    .