Stark insats mot Västerås

  • 27/12/2018

På bandyns stora högtidsfest, det röda lacknystanets julafton annandagen, svarade IFK återigen för en beundransvärd insats mot ett topplag.

På bortabana mot gurkorna från Västerås, mesta mästarna samt serieledarna VSK, stod de blåvita upp så pass bra att laget ledde en bit in på den andra halvleken. Det ska påpekas direkt att det inte är många lag som ens har någonting att säga till om i VSK:s egna kula, så blåvitt svarade för en mycket bra insats.

Att det sedan inte räckte, att serieledarna till sist nötte ner ett tröttkört och skadedrabbat bortalag är inte så mycket att orda om. Ordningen blev återställd, kan man konstatera.

Matchen började annars planenligt, efter vad experttyckarna tippat innan. Västerås gick inför den finfina publiksiffran 3794 åskådare fram till 2-0 i ett relativt tidigt skede. Där och då befarade nog många av de tillresta IFK-anhängarna ett klassiskt bandyras, det rinner som bekant lätt iväg målmässigt bandy.

Men ett defensivt ramstarkt blåvitt åt sig in i matchen fram till 2-2, och då andra halvleken drog igång var gästerna ofina nog att gå fram till ledning 2-4. Ett vilt kämpande IFK orkade till sist inte hålla huvudena tillräckligt kalla utan hemmalaget kunde slutforcera fram till resultatet 6-4.

När den värsta besvikelsen lagt sig kan det konstateras att blåvitt återigen visat att de tagit ett par rejäla kliv denna säsong och att avståndet till topplagens krympt rejält. Sjöholms mannar kan störa de allra bästa och detta borde ge råg i ryggen inför fortsättningen.

Nu gäller det att slicka såren snabbt, för redan i morgon (fredag kväll) är det dags igen, denna gång mot Bollnäs hemma på XL Bygg Arena. Mot VSK spelade Philip Florén huvudrollen med sina tre mål, men alla förtjänar ett omnämnande för laginsatsen.

Målskyttar på annandagen: Philip Florén, (3) samt Kasperi Hirvonen.

Inga kommentarer till "Stark insats mot Västerås"


    Kommentera

    .