Tappad poäng mot Vänersborg

  • 04/01/2020

Efter två förluster under mellandagarna studsade IFK på fredagskvällen halvvägs tillbaka på poängspåret, genom att knipa en viktig pinne mot kamratkollegan från Lilla Paris, Vänersborg.

Inför knappa 700 åskådare på K- Bygg Arena och under svåra förhållanden i blåsten var det två lag i poängbehov som drabbade samman. Om det var de yttre förhållanden eller poängbehovet som präglade spelet, eller kanske båda delar, är svårt att veta, men det var ingen stormatch lagen bjöd på.

Men trots siffermässigt underläge efter den första halvleken, 0-1, svarade Sjöholms mannar för en bra första akt i motvinden. I den andra halvleken sänktes tyvärr den spelmässiga kvaliteten för blåvitts del men trots detta kunde man via två fasta situationer gå fram till ledning 2-1.

I medvinden var det fortsatt spelövertag för IFK men förutom en rad frislag och hörnor hade de svårt att skapa de där riktigt vassa lägena. Specielle skarprättaren i Vänersborg, Jocke Hedqvist, kvitterade på hörna och defileringen av matchen präglades av att hemmalaget gick för seger medan bortalaget som underpresterat så långt i elitserien, värnade om poängen.

Matchen slutade 2-2 och i den blåvita kabyssen var det besvikna miner, det kändes lite grann som en förlorad poäng. Men i den rekordjämna elitserien är varje poäng extremt viktig då serien ska räknas samman.

Plusvarianter i IFK var vikarierande liberon Ögren och målvakt Jussi, annars var det jämna insatser överlag.
Målskyttar: Viktor Hulthammar, (straff) samt Philip Florén.

Inga kommentarer till "Tappad poäng mot Vänersborg"


    Kommentera

    .