Tränarna klara för kommande säsong!

 • 09/04/2020

IFK har idag gjort klart med årets tränare. Det blir en trojka även i år med Mattias Sjöholm som fortsätter som huvudtränare med nye Simon Hansson som assisterande och de båda stöttas av Stefan Lönn

– Trots dom dåliga förutsättningarna som vi hade förra året så känner jag att det finns mer att få ut av vårt lag och jag känner stor entusiasm att få jobba med det, säger Mattias.

– Skönt att Mattias vill fortsätta att leda laget vilket ger kontinuitet på den resa han startade för ett par år sedan. Där han har byggt något riktigt bra de senaste åren med en mycket sammansvetsad grupp, säger Pär Beckne.

Och så här presenterar vi Simon Hansson.

Vem är Simon Hansson och hur ser din tränarkarriär ut?

– Jag är 29 år och kommer från Bollnäs. Jag var själv aktiv som spelare under ungdomsåren i Bollnäs bandy men skolade sedan som 19-åring om till ungdomstränare. 2015 slutförde jag min elittränarutbildning och flyttade till Sundsvall för att under 3 säsonger axla rollen som huvudtränare för Selånger bandy.

Hur är du som tränare?

– Jag uppfattar mig själv som en ambitiös tränare som strävar efter att leverera hög kvalité i mitt arbete. Jag är social och försöker alltid bidra med en god stämning i gruppen.

Varför blev det just Motala?

– Motala är en förening som är på väg framåt. De kanske inte har Sveriges största artister i laget men dom har ett fungerande system, ett system som kan ta poäng mot samtliga lag i serien. Att ingå och försöka utveckla det systemet ytterligare är någonting som tilltalar mig.

Vi välkomnar Simon till föreningen och hoppas han kan stötta Mattias och Stefan med några nya infallsvinklar och idéer.

2 Svar till "Tränarna klara för kommande säsong!"

 • comment-avatar
  Øyvind Eriksen
  10/04/2020 (09:11)
  Reply

  Grattis till er i Motala! I Simon får ni en kanonkille, han var och är mycket uppskattad här uppe i SUNDSVALL.

  • comment-avatar
   IFK
   10/04/2020 (12:31)
   Reply

   Tack, det ska bli spännande att följa Mattias, Simon och Stefan’s utveckling av laget!


Kommentera

.