Träningsmatch nr 2

  • 08/09/2017

I morgon lördag är det dags för IFK:s andra träningsmatch för säsongen. Denna gång är det Tellus, en av förra vinterns kvalmotståndare, som står för motståndet.

De blåvita nykomlingarna nödgas denna gång att spela utan fyra killar, vilka är upptagna av landskampsspel. Det är nämligen på det viset att Philip Florén och Viktor Spångberg representerar Sveriges P 21 landslag och att Elias Gillgren och Rasmus Kettunen det finländska dito under helgen. Det öppnar upp för alternativa lösningar för tränare Sjöholm, lösningar som inte kommit hemsidan till kännedom i skrivande stund. Klart är i alla fall att IFK åker till Västerås med de 17 spelare i A-truppen som finns att tillgå.

Tellus är en tuff motståndare, med betoning på ordet tuff. De spelar ofta ganska fysisk bandy och det gäller för IFK att vara beredd på hårda tag. I vinterns kvalmöte på XL Bygg arena var det ganska jämnt mellan lagen så länge det var spelbart underlag, men då snön började falla tog stockholmarna över tillställningen. Några problem med underlaget lär det dock inte bli denna gång, då matchen spelas inomhus i Västerås.

Även om det är tidigt på säsongen så kan denna match bli en liten värdemätare mellan två lag som allmänt tippas slåss i elitseriens nedre regioner, och det gör det hela än mer spännande. Matchen spelas på lördag eftermiddag, med start 12:40. För den intresserade går den att se via pay per view på bandypuls.se.

Inga kommentarer till "Träningsmatch nr 2"


    Kommentera

    .