Tung förlust mot Edsbyn

  • 07/01/2020

IFK:s spel under den pågående säsongen har varit stabilt sett till defensiven och de traditionella genomklappningarna har lyst med sin frånvaro, på det stora hela. Men när blåvitt på trettondedagen tog sig an serieledande Edsbyn på bortais föll laget samman som ett korthus, med start i den 30:de minuten.

För den icke bandyinitierade kan ju siffror som 10-1 verka märkliga. I fotboll exempelvis sker det möjligen på div 6 och korpnivå att det rinner iväg så pass, men i bandy är det tämligen vanligt förekommande, och för IFK var det således en sådan eftermiddag.

Ser man på tabellen på antal insläppta mål ser det dock fortfarande bra ut för Sjöholms mannar, men i den rekordjämna tabellen är det nu viktigt att laget tar sig samman och börjar ta poäng igen. Just i denna omgång hade vi resultaten med oss, eftersom lagen under oss fick stryk, och det skiljer inte mer än två poäng upp till en sjätteplats, så serien lever i högsta grad för IFK.

Om matchen i sig finns inte så mycket att säga. IFK var som omtalats ovan bra med den första halvtimmen och höll ihop laget på ett bra sätt, men resten av matchen är bara att glömma. Att Jussi i buren var bästa IFK:are säger en del om matchbilden, utan hans agerande kanske siffrorna kunnat rinna iväg.

Nu gäller att se framåt, och närmast väntar Bajen på bortais, anrika Zinkensdamm IP på lördag. Det blir en bra chans att studsa tillbaka.

Målskytt för IFK: Albin Rohlén.

Inga kommentarer till "Tung förlust mot Edsbyn"


    Kommentera

    .