Tung förlust mot ett defensivt starkt Bollnäs

  • 29/12/2018

Inför fina publiksiffran 1113 utspelades sig på fredagskvällen en bandyns variant på slaget vid Lutzen, på XL Bygg Arena. Dimman tätnade ju längre matchen led och på isen möttes två lag med erkänt stark defensiv, Bollnäs och hemmalaget IFK.

När två försvarsskickliga lag möts tenderar det att bli ställningskrig och spelet brukar präglas av ideliga hemvändningar, omställningsspel och en allmän försiktighet.

Chansmässigt var det helt jämnt men Bollnäs utnyttjade de lägen som dök upp närmast hundraprocentigt och den detaljen avgjorde denna tillställning. Den första halvleken hade det blåvitskrudade hemmalaget till och med fler och vassare lägen än det namnkunniga bortalaget, med en alldeles briljant Per Hellmyrs som speldirigent. 

I den andra halvlekens tilltagande dimman kändes det dock som att Bollnäs kontrollerade det som tilldrog sig på isen. IFK hade sina lägen främst via fina distansskott och hörnor, men det var hälsingarna som till slut avgjorde med två snabba mål på slutet.

Det kan som ovan nämnts fastslås att Bollnäs hade den effektivitet som blåvitt saknar i dagsläget. Med normal utdelning på de 10 (!) hörnor hemmalaget skaffade fram och med de chanser de hade, med en stolpträff som klarast lysande exempel, hade IFK kunnat nått minst oavgjort.

Låt oss hoppas att det blir ketchupeffekt då elitserien tuffar vidare mot Sirius på bortais på söndag eftermiddag. Det blir en så kallad sexpoängsmatch, då IFK med seger kan dra ifrån i kampen om slutspelsplatsen.

Inga kommentarer till "Tung förlust mot ett defensivt starkt Bollnäs"


    Kommentera

    .