Tung förlust borta mot Frillesås

  • 20/11/2018

Inte så mycket att skriva hem till morsan om, så lyder ett gammalt talesätt. Det är tänkt att beskriva ett tillstånd av intet, av att ha bevittnat en händelse där inte särskilt mycket av värde har skett. Detta kan appliceras på IFK:s bortamatch mot nykomlingarna Frillesås på måndagskvällen.

På den av idrottsromantik tyngda och svårspelade Sjöaremossen gick det vitskrudade blåvitt inte bara bet på poäng utan även på att göra mål över huvud taget. I sin hemmapremiär för säsongen tog därmed Frillesås sin historiska första seger någonsin, utan att för den sakens skull ha briljerat nämnvärt.

Matchbilden präglades av ett IFK som visserligen hade mest boll och i någon mån var det spelförande laget, men som inte kom någon vart mot det fysiskt spelande Frillesås. Hemmalaget tog till vara på de få chanser som dök upp medan Sjöholms manskap denna gång var ruskigt ineffektivt. Matchen slutade till sist 3-0 och det är med all säkerhet inte sista gången hallänningarna vinner hemma på sin charmiga och omoderna arena.

Efter matchen hade IFK:kabyssen svårt att finna förklaringar till denna mediokra insats. Måhända handlar det om ett utslag av den minimala träningen på stor is kombinerat med det digra matchandet, något som måste ge utslag till sist. Men en sak är säker, nu måste IFK hastigt repa mod, storlaget SAIK vänta redan i morgon (onsdag) på XL Bygg Arena och då behövs en insats på en avsevärt högre nivå om det ska kunna bli någonting i poängväg.

Inga kommentarer till "Tung förlust borta mot Frillesås"


    Kommentera

    .