Två viktiga poäng togs på SävstaÅs IP

  • 10/02/2020

Under den sena söndagseftermiddagen tog IFK ett stort kliv mot ett hägrande slutspel genom att på bortais besegra Bollnäs. De orangeskrudade hälsingarna är erkänt starka på sin hemmaborg så detta var en mycket bra prestation av blåvitt.

Efter den hedervärda förlusten mot Broberg i fredags hade ett revanschsuget och laddat IFK beslutat sig för att offra sina kroppar skoningslöst för att få med en seger hem till Östergötland och de genomförde matchen i enlighet med det.

Hela laget kämpade uppoffrande och gav stjärnorna i hemmalaget fullt huvudbry. På så kallat initierade bandysajter som bandypuls och bandyfeber hade IFK inför avslutningen av serien annars räknats ut så till den milda grad att exempelvis en herr Anderstedt redan placerat de blåvita i ett kvalspel nedåt. Nu är han känd för att ständigt skriva ner IFK, och när laget vinner tillskriver han det antingen vädrets makter eller turen. I en kommentar på bandyfeber efter segern mot Bollnäs skrivs att ”Motala är nog mer vana att spela i skitväder”. Lite märkligt, är det alltid bra väder ute på Sävstaås?

Nåväl, tillbaka till matchen. Bollnäs inledde bäst och kunde trots en tidig utvisning på Mossberg ta ledningen. Resten av halvleken var en relativt jämn kamp men hälsingarna höll undan till en 1-0 ledning i paus.

Då andra halvleken började syntes direkt att blåvitt vred upp intensiteten ett snäpp och då svängde också momentum i matchen. Östergötlands bandystolthet vann de flesta närkamperna och tog dessutom hand om andrabollarna och kunde gå till motanfall. Hulthammar gjorde vackert 1-1 och strax efter gav Florén rättvist IFK ledningen, en ledning som dock Bollnäs kvitterade till 2-2.

Lönn kunde sedan dra dit en hörna och det började lukta seger.  Ett avgörande moment visade sig ett missat straffslag från hemmalagets sida vara, då Sjöholms manskap direkt efter kunde utöka till slutsiffrorna 2-4.

Konstateras kan att detta först och främst var en seger för lagmoral, offervilja och vinnarmentaliteten. I den fighten var IFK överlägset, och bevisade att i lagidrotterna är laginsatsen överordnat namnen på individuella spelare. Westh, Mickelsson, Mossberg och Hellmyrs brukar inte behöva offra sina kroppar för att briljera men mot ett furiöst kämpande blåvitt kollektiv stod de sig slätt denna eftermiddag. Detta borde ha givit IFK den positiva känsla laget såväl behöver då AIK och Sandviken väntar i serieepilogen.

Det känns förmätet att framhålla individuella spelare men en kämpe som Nicklas Ögren måste hyllas. Efter fighten ska han enligt rapporter från IFK-kabyssen sett ut som en boxare efter en 12-rondare och han offrade sig skoningslöst. Ettrige herr Ögren får sällan de stora rubrikerna men han förtjänar ett särskilt omnämnande. Han hyllas för övrigt även på Bollnäs hemsida. Vidare känns skönt att kunna konstatera att #96 verkar kunna bli den joker i leken som blåvitt såväl behöver. Viktor går från klarhet till klarhet.

Nu väntar en vecka av träning innan uppstickaren AIK bandy med IFK-bekantingen Daniel Axi kommer på besök till K-BYGG Arena på fredag. Det kommer bli en rysare. Hoppas ni kommer ner då och stöttar våra kämpar!

Målskyttar mot Bollnäs: Viktor Hulthammar, Philip Florén, Fredrik Lönn samt Jonas Enander.

Inga kommentarer till "Två viktiga poäng togs på SävstaÅs IP"


    Kommentera

    .