Uddamålsförlust mot Villa

  • 16/01/2020

Det finns många sätt att förlora matcher på men om ordet positiv kan användas i sammanhanget finns det en typ av förlust som ändå kan lämna en viss positivism till det förlorande laget.

Om ett nederlagstippat lag tar sig an svenska mästarna och i långa stunder oroar och skakar om dem är det ändå någonting sagda lag kan ta med sig efteråt, och det är en viss positiv känsla av stolthet. Det kan appliceras på det som tilldrog sig på K-BYGG Arena på onsdagskvällen då IFK tog sig an Villa.

Under svåra vädermässiga förhållanden bjöd ändå lagen upp till dans då det var spelbar is (ungefär en kvart i varje halvlek) och resten av tiden kamp. Inför knappa 700 åskådare (bra siffra med tanke på det ogästvänliga vädret) förlorade blåvitt knappt med 3-4, efter att lagen haft varsin halvlek spelövertag.

IFK började matchen bäst i medvinden och försvarade sig väl mot Villa då de gick till anfall. Faktum är att svenska mästarna hade svårt att skapa något konstruktivt över huvud taget, utan tvingades allt som oftast avsluta från distans, och de hörnor de skrapade fram blev resultatlösa. Helt välförtjänt gick IFK till 2-0 ledning genom skarprättaren Viktor Hulthammar, på hörna och straff.

Faktum är att blåvitt kunde utökat både till 3-0 och kanske även 4-0 om de hållit nerverna i styr i avgörande lägen. Kanske hade utgången av matchen kunnat bli annorlunda om så varit fallet, det får vi ju aldrig reda på.

Åskådarna på arenan hade nog lite på känn att Villa skulle sätta full fart efter pausvilan i kraft av medvinden och det besannades. Gästerna växlade upp och spelade även ett rakare anfallsspel där de hotade i anfallsvåg efter anfallsvåg.

Hastigt men mindre lustigt hade västgötarna vänt på steken och gick fram till 2-4. Matchens sista kvart handlade om kamp och efter en typisk grötig fightsituation kunde Enander reducera till 3-4 och hemmalaget satsade i det läget allting på ett kort.

Tyvärr kom de blåvita inte längre än en resultatlös hörna i slutminuten. Det osade straff momentet innan men i den grötiga massan av kämpande spelare från bägge lagen var det förmodligen svårt för domaren att tydligt urskilja Villaförsvararens brottargrepp på en blåvit anfallare.

Som nämndes ovan är detta ingen katastrofal förlust, men det är alltid tufft att förlora knappt, då man därtill haft en tvåmålsledning. Det gäller nu att ta med det positiva till hemmamatchen mot Sirius på lördag, en mycket viktig match i den rekordjämna elitserien.

Hela laget ska ha en eloge för det uppoffrande slitet och lagarbetet, som så när hade räckt till en ny enpoängare mot Villa Lidköping.

Målskyttar: Viktor Hulthammar, (2) samt Jonas Enander

Inga kommentarer till "Uddamålsförlust mot Villa"


    Kommentera

    .