Västerås drog tillslut det längsta strået

  • 04/12/2018

Bandyn är på många sätt likt fotbollen. Från början var ju sporten ett komplement till fotboll, något att ägna sig åt på vintern då sjöarna låg frusna, långt innan fotboll blev en året runt sport som den är i våra dagar.

Det som får undertecknad att fundera i dessa banor var VSK:s taktiska slughet i matchen på XL Bygg Arena under den tidiga lördagseftermiddagen, en tillställning som slutade 1-4. Det var som att se ett Gli Azzuri under fornstora dagar, det italienska landslaget som brukade göra exakt vad som krävdes för seger, och inte ett dugg mer. Skenbart såg det relativt jämnt ut, med ett hemmalag som försökte spela sitt offensiva spel och också skapade en hel del lägen och fasta situationer, och ett bortalag som såg säkert ut i sitt agerande.

Det som förmodligen hade krävts i denna match för att IFK skulle kunnat få med sig något i poängväg hade varit en närmast total utdelning på hörnor och att de hade förvaltat sina målchanser bättre. Men känslan är ändå att Västerås i sådana fall hade haft ett par växlar till att lägga i. Även om IFK knaprar in på storlagen i form av kvalitet och styrka är det i sådana matcher ändå en distinkt klasskillnad lagen emellan, det är bara att konstatera.

Men IFK ska ha heder av sin ramstarka defensiv, det är få lag som lyckas att enbart släppa in två mål på dryga 80 minuter mot Västerås, och det var endast på slutet av matchen där blåvitt var tvungna att satsa alla kort framåt som det rann iväg lite grann. Alla i IFK ska ha beröm för laginsatsen i defensiven, medan det fortfarande finns saker att slipa på i det offensiva spelet. Noteras kan att två trotjänare gjorde tillfällig comeback i IFK denna lördag i advent, nestor Putte Spångberg iförd sonen Antons tröja, samt Eric Ågren. Patrik såg trygg och stabil ut på en backplats och Ågren hade som vanligt en fin skridskoåkning för publiken att njuta av.

Närmast väntar nu Edsbyn hemma på XL Bygg Arena redan på måndagskvällen. Ett på papperet något enklare motstånd än VSK, och kanske är det läge för en skräll. Jag vill uppmana alla att sluta upp mangrant.

Målskytt mot Västerås: Philip Florén.

Philip Florén

Inga kommentarer till "Västerås drog tillslut det längsta strået"


    Kommentera

    .