Vi jobbar på i hallfrågan

 • 26/03/2020

Kommunstyrelsens beslut att inte bygga en hall till säsongen 21/22 blev en stor besvikelse, eftersom SD på torsdagen i veckan före sammanträdet sagt sig vilja rösta för ett förslag att bygga en hall. SD nämnde dock att alliansen kallat till ett möte dagen efter. Uppenbarligen fick de då information, som gjorde att de ändrade sitt ställningstagande.

Vad gör vi då i IFK?

 1. Vi ska försöka få del av den information, som SD fått. Och utifrån detta analysera konsekvenserna (både för kommunen och för IFK) av denna information.
 2. Vi måste fortsätta att föra fram budskapet att ett hallbygge inte belastar kommunens driftsbudget och därför inte inkräktar på andra angelägna investeringar i Motala.
 3. Vi jobbar vidare på att ta fram ytterligare argument för ett hallbygge. Det finns fortfarande möjligheter att få till stånd ett hallbygge 2021. Men då måste vi övertyga flera politiker än Solidariskt Motala.
 4. Vi utvärderar vilka alternativ vi har om ett hallbygge inte blir av 2021 men kanske på längre sikt. Ett alternativ kan vara att vi försöker överleva som ett elitserielag med en bred ungdomsverksamhet för både pojkar och flickor. Vad måste i så fall göras för att detta alternativ ska kunna vara genomförbart? Men vi måste även titta på andra alternativ såsom t ex att dra ner på den hittills framgångsrika satsningen både på att få fram ett slagkraftigt A-lag och på att få fram ungdomslag, som hör till de 10 bästa i Sverige. För A-laget skulle det i så fall innebära att vi begär en nedflyttning till Allsvenskan eller i värsta fall division 1, om flera spelare hoppar av. Och vad gör vi i så fall med ungdomsverksamheten?
 5. Vi upprättar konsekvensanalyser av de alternativ som kvarstår efter vår utvärdering. Då handlar det både om konsekvenser på kort och lång sikt. När vi kommit så långt är det upp till vår styrelse att fatta beslut om hur vi ska gå vidare.

 

Bo Ribers                  Pär Beckne

1 svar till "Vi jobbar på i hallfrågan"

 • comment-avatar
  Börje Larsson
  27/03/2020 (14:22)
  Reply

  Det här är fortsättningen på den utstuderade förhalningstaktik som Alliansen bedriver. Om nu IFK har presenterat en kalkyl som visar att den inte nämnvärt ökar belastningen på kommunens budget, hur kan då Söderman bara avfärda den med att den får stå för IFK? Om man ifrågasätter riktigheten i kalkylen borde man väl i så fall peka på vad som inte stämmer. Det sägs ju också att kommunen har räknat på kostnaden, vad har man då kommit fram till? Det borde presenteras, så att vi får möjlighet att jämföra. Innan dess hänger allt i luften.
  Om man nu avser att få till en bättre is till hösten, hur ska detta göras? Blir det ett lappande på det befintliga systemet eller blir det en ny ispist som man sedan kan bygga tak över? Att först spendera pengar på det gamla systemet och sedan om ett år skrota det och bygga nytt verkar ju mer än lovligt korkat.
  Den uppenbara politiska kohandeln som ägt rum mellan Alliansen och Sverigedemokraterna borde kartläggas av MVT!


Kommentera

.