VSK vann annandagsfesten

  • 27/12/2019

Som gammal, (nåja), erfaren åskådare nere på anrika isstadion, numera K-Bygg Arena, fick jag nypa mig lite i armen på annandagen. Att kliva in efter entrégrinden och behöva tränga sig fram till läktaren kändes som mitten av 80-talet igen, då man var tvungen att komma en halvtimma innan match för att vara säker på en läktarplats.

Dryga 2100 är en publiksiffra som minner om fornstora tider då vi slogs med Villa om att ha mest publik, och det var en skön känsla att få uppleva en välfylld arena under en IFK-match igen. Dessutom bjöd lagen på en fin isparkett upp till en bra underhållning med fartfylld och offensiv bandy från båda lagen.

IFK tog ledningen två gånger om, men släppte omedelbart in kvitteringsbollar vid båda dessa tillfällen, vilket var lika ledsamt som onödigt. Blåvitt ha behövt behållit sin ledning under längre tid och på så sätt tvingar VSK att lösa upp sin ramstarka försvarssäck något.

Nu tog i stället gurkorna ledningen till både 3-2 och 4-2 vilket var paussiffrorna. IFK försökte efter vilan att trumma på framåt men dels var det svårt att komma till bra lägen mot ett disciplinerat VSK men vid de fåtal tillfällen så skedde var målvakten i bortaburen omutlig.

Utmärkte Lönn hade ett utmärkt läge och några hörnor på mål kändes skapligt farliga men tyvärr kunde bortalaget vinna med 2-4. Även om det inte finns så mycket att erinra över segern, VSK kändes stabilt, så kändes åtminstone ett oavgjort resultat inte alltför långt borta.

Förutom redan nämnde Lönn  är det värt att omnämna Jonas Enander som sliter föredömligt samt Elias Gillgren som från sin backplats även är ett offensivt hot. Men störst eloge går till den fantastiska publiksiffran som fick högklassig bandy sig till livs på annandagen.

Nu väntar träning på fredagskvällen innan det är dags att ta sig an nykomlingen AIK på lördagen. Efter en trög start har ”gnaget” gått från klarhet till klarhet och spelade oavgjort mot Villa borta på annandagen, så det blir en tuff utmaning för Sjöholms mannar.

Inga kommentarer till "VSK vann annandagsfesten"


    Kommentera

    .