Kontinuitet i form av Mattias Sjöholm

[lead]Ett av nyckelorden för att en förening ska nå framgång inom idrotten, t ex vårt kära IFK, är kontinuitet. Det handlar om att i huvudsak och fortlöpande nyttja samma spelare och samma ledare, säsong efter säsong. Detta gäller för övrigt även styrelsesidan. Självfallet måste nytt friskt blod in då och då i gruppen. Frisk blod som ökar kompetensen och konkurrensen. Men kontinuitet ger stabilitet, trygghet och samspelsförmåga samt utvecklar föreningens kultur. Det sistnämnda begreppet en del i faktorerna som påverkar framgång.[/lead]

Efter IFKs något överraskande avancemang till högsta ligan, där man hör hemma, så avgick som bekant alla tre tongivande tränarna! Trots att jag har viss respekt för deras beslut, så kändes  detta inte bra. Inte optimalt för klubben.

Alla vi som med tårfyllda ögon upplevde segermatchen mot Gripen den där härliga torsdagskvällen för några månader sedan, kände oss oroliga. Oron, åtminstone från mitt håll, baserade sig främst på att vi nu tappar fart, det tar tar tid att få en fungerande ledarkonstellation och tid att lära känna alla spelarna. Och tid att ..

Det är i detta läge som nu i dagarna Mattias Sjöholm kliver fram tillsammans med Stefan Lönn, den sistnämnde har fungerat som målvaktstränare under flera år. Mattias var ju med drygt halva gångna säsongen som ledare och bidrog starkt med sitt taktiska kunnande.

Nu blir han således huvudtränare. Jag tvivlar inte på hans kapacitet. Han kan bandy.Utan och innan. Nu får han pröva sina idéer i finrummet. Han har alltid varit fylld med åsikter. Pratglad som han är, framförde han dem också!

Mattias, som tillhört en av klubbens 4-5 bästa spelare genom tiderna, var själv en klurig, lurig ytterhalv med ett rappt skott från båda håll. Inte minst från vänster, där han prickade in otaliga hörnor och frislag.

Heder åt dig, Mattias, som modigt tar ansvar, kliver fram i rampljuset och leder vårt unga blåvita lag detta spelår!

//Pär Höckert