5-1 förlust mot Sandviken

Ett tungt och hårt arbetande Sandviken blev på tisdagskvällen en övermäktig uppgift för IFK, då lagen drabbade samman på K Bygg arena. Målskytt Bjerkegren på hörna.

Inför knappa 600 åskådare gjorde ändå ett decimerat blåvitt sitt yttersta för att skaka om Gästrikarna, men utan att få utdelning.  

Med för dagen Hänninen och Gillgren borta begick veteranen Olle Nordlund säsongsdebut, vilket innebar att han fick spela back och att Höög fick kliva ut på en högerhalvsplats.  

Den bästa perioden av matchen, sett med blåvita ögon, var annars den sista kvarten av första halvleken, då hemmafavoriterna visade upp hur bra de kan vara i sina bästa stunder. Brist på effektivitet vid målchanser var i det läget det enda som stod i vägen för att IFK skulle kunna fått med sig ett betydligt bättre utgångsläge inför den andra akten, än vad resultattavlans försmädliga 1 – 2 gav sken av. Bland annat missades ett friläge och en straff, och dessutom var skicklige Joel Othén i bortaburen omutlig denna afton.  

Inledningen av den andra halvleken visade sig bli kännetecknande för hur resten av matchen skulle komma att te sig. Ett SAIK decimerat med två man spelade runt bollen mellan varandra mot ett frenetiskt kämpande IFK som inte riktigt fick till det. Även om Hanssons manskap skapade några chanser och försökte var som nämnts ovan Sandviken det starkaste laget för aftonen. En stor skillnad lagen emellan stavas firma Mossberg och Berlin, veteranerna och storspelarna i SAIK, vars motsvarighet IFK för dagen saknade. Matchen slutade till sist 1 – 5, siffror som möjligen är något för stora för att rättvist återspegla vad som tilldrog sig på isen, men som ändå påvisar en fullt rättmätig tvåpoängare för gästerna.  

IFK gjorde en jämn laginsats, där det kan konstateras att samtliga ändå har en nivå till i sitt spel. För målet svarade Albin Bjerkegren på hörna.  

I en serie som är ett riktigt getingbo där det endast skiljer fyra poäng till en tredje plats och lika många poäng ner till kvalplats är det nu oerhört viktigt att 2023:s första tvåpoängare kommer mot Frillesås på lördag. Matchen spelas på K Bygg Arena och alla uppmanas nu komma ner till fighten, som startar klockan 15:00!  

 

//Mats Kindell