6 mål och nu 6 raka segrar

Den blåvita segerraden växte sig ett snäpp längre på tisdagskvällen då IFK gjorde processen kort med gästande Frillesås hemma på K Bygg Arena med 6-2 (4-1)

 

Tillställningen kontrollerades nämligen närmast totalt av ett disciplinerat hemmalag, och siffrorna 6–2 i hemmafavör var snarast i underkant. Intrycket från sidan av isen är att Sjöholm fått till en lagmaskin som kan anpassa spel och agerande efter matchsituation och där alla kuggar funkar klockrent utifrån taktik och matchplan. När såg man det hos IFK senast? Sedan hör det dessutom till saken att hemmalaget saknade tre tongivande spelare igår kväll, Olle och Albin avstängda och O. Hulthammar sjukskriven, ett faktum som inte märktes då det blåvita maskineriet drog i gång.  

Sin vana trogen tog IFK ledningen tidigt i matchen och utökade den även tämligen snabbt. Gästerna tilldömdes straff på en tveksam situation men kunde inte rå på ett ramstarkt blåvitt, som gick till pausvila med 4–1. Den andra halvleken präglades av ett hemmalag som kontrollerat spelade av matchen och punkterade densamma, genom att gå upp i 6–1 ledning innan Frillesås fick snygga till siffrorna till slutresultatet 6–2.  

Med risk för att upprepa mig är det främst laginsatsen som ska framhållas. Ifrån målvakt till sista man på bänken gör alla det jobb som krävs för seger, vilket är imponerande. Nämnas lite extra bör dock försvarstrion Ögren, Plotnikov och inte minst lysande Gillgren samt lagkapten Lönn som går i bräschen för lagmaskineriet.  

Nu ska det bli spännande att se hur IFK står sig mot Västerås på bortaplan, gurkorna har nog ett och annat att grunna över innan avslag vid pass 19:00 på fredag.  

Målskyttar mot Frillesås inför knappa 800 på läktarna: Enander, Hänninen, Feroyan, Gillgren, Lönn samt Florén.  Hänninen och Feroyan antecknades för sina första mål i elitserien!

 

//Mats Kindell