Albin Rohlén lämnar

Om jag blickar tillbaka på tiden i IFK kan jag summera den som väldigt bra!

När det begav sig, under IFK:s absoluta storhetstid under 80 – talet kom en ung, fjunig stockholmare till Motala från Hammarby bandy. Söderlaget levde då en tynande tillvaro, och spelade sina matcher på Söderstadion inför 2 – 300 åskådare, och balanserade ständigt på gränsen till nedflyttning från det som då kallades div 1 (numera allsvenskan).

Håkan Rohlén kunde då han satte sina fötter i IFK:s omklädningsrum första gången föga ana att han inom ett år skulle bli stadens hjälte med ett avgörande mål i en SM final just på Söderstadion. Ej heller kunde han rimligtvis ana att han skulle bli kvar i den lilla staden vid Vätterns östra strand även efter karriären och få en son som med tiden skulle få en framträdande roll i IFK Motala. Att sedan nämnde son skulle göra en omvänd resa gentemot honom själv, det vill säga ta steget från IFK Motala till Hammarby fanns nog inte ens i den vildaste av fantasier.

Men, nu har den dagen då den vältränade Albin Rohlén, gamäng, spjuver och fartfylld skridskoåkare med sagolik teknik lämnar moderklubben för just Bajen. Efter dryga 300 matcher i med och motgångar, med framgångar som kvalsegrar och slutspelsmatcher och motgångar med förluster och en del skador har den gode #9 spelat sin sista match för IFK, åtminstone under denna sejour i A- laget.

Även om det ligger nära till hands att tro att  han gör det för att han ärvt farsans kärlek till Hammarby, eller för att Pär Beckne numera sitter vid rodret för söderklubben, beror flytten på att han av privata skäl väljer att utnyttja sin hallklausul och styra sin kos till storstaden. Flickvännen ska nämligen flytta till Stockholm, och då väljer Albin att hänga med.

Hemsidan har fått ett par ord med den nyblivne Hammarbyspelaren:

 

Hur började din bandykarriär? 

Min bandykarriär började egentligen med min far som fick mig att snöra på mig skridskorna tidigt och sedan dess har jag varit fast och tyckt att bandy är det roligaste som finns.

Varför föll du för just bandyn? 

Jag fastnade väl ganska tidigt för sporten då is spolades utanför mitt barndomshem och att jag älskade att röra på mig.

Jag spelade fotboll länge tills att jag var mer eller mindre tvungen att välja någon av sporterna som jag skulle satsa på och då blev det bandyn

Nämn några särskilt fina minnen från din tid i IFK: tröjan! 

Om jag blickar tillbaka på tiden i IFK kan jag summera den som väldigt bra! Jag har haft extremt kul och det har varit lärorikt att få representera IFK så länge, men om jag ska välja ut några minnen så är det väl avancemanget till elitserien vilket var väldigt stort och kul!

Från yngre dagar har man också fina minnen när vi vann cuper och så vidare

 

Om vi ser framåt, vilken roll kommer du få i den grönvita tröjan? 

Tror att jag får någon liknande roll som jag haft här i Motala eller det är i alla fall något att sträva emot men jag vet även vilket hårt arbete som behövs lägga ner

Hur tror du det kommer bli att skrinna in på LMT Arena som motståndare? 

Klart att det kommer vara speciellt att åka ut på LMT-arena i en annan dress och annat lag men har fina minnen från tiden i IFK så det ska bara bli kul

När går flytten till Stockholm?

Det är lite oklart ännu, men det blir någon gång under sommaren

Till sist, har du någon hälsning till alla runt IFK? 

Skulle vilja tacka ALLA från klubben, alla runt omkring, lagkamrater till fans för helt fantastiska år och allt stöd vi fått från läktaren. Det betyder extremt mycket och att ni ställt upp i båda med och motgångar! På återseende

Tack, Albin, och stort lycka till! 

Tack själv

Det är alltid vemodigt att säga adjö till spelare som funnits med ända sedan bandyskolan, och det kommer bli tomt att inte få se det gallersförsedda yrvädret i blå tröja nummer 9 på LMT Arena kommande säsong. Hans förmåga att kombinera ett fysiskt spel där han drar nytta av sin vältränade kropp med teknik, spelsinne och fart kommer saknas i IFK.

Vi får hoppas att han återvänder, tillsammans med andra utflyttade som exempelvis #96 och #24 och avslutar sin karriär i moderföreningen.

Hemsidan vill därmed tacka Albin än en gång för alla högtidsstunder, och önska stort lycka till i framtiden.

Mats Kindell
Motala