Andra raka segern

Det blev tillslut en klar seger i den tuffa bortamatchen mot Rättvik med 7-3 (2-2). Nu laddar vi för fredagens hemmamatch mot Sandviken då vi kör AW och öppnar mat- och dryckestältet!

 

Matcher mot jumboplacerade lag kan vara luriga, och allra helst om sagda jumbolag presterat skapligt under matchen närmast innan den aktuella matchen ska spelas. Rättvik kom till hemmamatchen mot IFK med en bra prestation i ryggen, och med känslan av att de borde haft en eller annan poäng med sig i sammandraget.  

Samtidigt visste man inte riktigt var man hade IFK inför denna match. När det värsta segerruset från den magnifika segern mot Sirius lagt sig smög sig oron fram igen, för som anhängare av blåvitt förstod alla och envar att Rättvik matchen skulle bli en värdemätare på var detta IFK egentligen står denna säsong.  

Simons mannar kom inte riktigt upp i nivå under den första halvleken i isladan uppe i Dalarna. Även om de vitklädda östgötarna tog ledningen kändes de inte riktigt påkopplade och dalmasarna kunde vända på det hela. Då pausvisslan ljöd lyste 2–2 på resultattavlan, och fighten kändes i detta läge oviss. 

Men i andra halvleken steppade IFK upp ett par snäpp och kunde defilera mot ett allt tröttare hemmalag. Under matchanalys inför denna uppgift hade firma Hansson och Brodén upptäckt att Rättvik haft en tendens att krokna under slutet av matcherna, så taktiken var att trötta ut dem. Något som till synes fungerade, då bortalaget drog ifrån mot slutet fram till slutresultatet 3 – 7.  

IFK vann till sist utan att briljera, en stabil seger mot ett lag som inte riktigt hängde med då bortakillarna höjde tempot.  

Skönt med fyra poäng på de senaste två matcherna inför det som komma skall på fredag afton, då SAIK kommer på besök.  

Lördagens match var främst en stabil laginsats, och då ska kollektivet som sådant hyllas.  

Målskyttar mot Rättvik: Hänninen, (2), Rohlén, Florén, V. Hulthammar samt Rajala.  

//Mats Kindell