Coronaskiten och Bandyhall

Läs det senaste blogginlägget från vår kåsör Pär Höckert.

Det är förrädiskt det där viruset. Gåtfullt. Oförutsägbart. Osynligt. Trots att vårt land översvämmas av epidemiologer, en del självutnämnda, är det svårt att få bukt med.  I dessa tider tycks intresset för epidemiologi ha ökat explosionsartat och därmed läran om hur smittspridning ska förhindras inom en befolkning.

Idrotten har inte lyckats skydda sig. Även om landets största folkrörelse är vana med att hantera publik och arrangemang med medföljande logistik. Bandysporten har fått sitt av Coronaskiten. Föga överraskande. Men, med risk för att bli tjatig, det gäller att hålla i och hålla ut. Låt oss hoppas på vaccinets positiva inverkan och att kloka lärdomar dras inför framtiden när/om denna pandemi klingar av.

IFK:s hallgrupp har varit oroliga och otåliga och pepprat, nåja, kommunens politiker och tjänstemän med frågor och skrivelser om planering och etablering av det nya idrottscentret vid Riksväg 50. Vad händer? Har det hänt nåt? Vi har, och ska fortsätta, vara knäckebrödssmulor i sängen i denna fråga. Nu har vi fått svar. Bandyhallen ska stå klar senast 1 september 2022. Lägg detta datum på minne, vänner av världens vackraste och snabbaste sport.

Även om undertecknad är luttrad, vis av erfarenheten, så litar jag denna gång på beslutsfattarna. Vad annat att göra? Partipolitisk enighet råder i denna fråga, vilket självfallet bådar gott. IFK har erbjudit sig att ingå i de olika projekt-arbetsgrupper som ska bildas. Vi kan bandyhallfrågor!!

Som vi i hallgruppen har förstått, den ännu knappa informationen till oss, ska således idrottshallarna byggas på det stora gärdet vid R50, i Varamobaden, mellan McDonalds och norr om Månvägen. Vi uppskattar grovt storleken på denna yta till ca 75 000 kvadratmeter (500m x 150m). Klubbchef Beckne har mätt!  Som jämförelse kan nämnas att Isstadion/K-Bygg Arena är ca 25 000 kvm.

Vi har också förstått att byggandet av ishall för bandy och skridsko ska prioriteras. Ett snabbspår förhoppningsvis och därmed ett eget projekt. På det fullstora området ska även byggas en s k multihall, med plats för inomhusidrotter.  Så har vi tolkat kommunens dokument/protokoll.

Det ovan nämnda området torde inte vara känsligt för överklagande och dylikt, då få sakägare berörs. Vi tror också att marken, gammal åkerareal, borde vara gynnsam för exploatering. Få negativa överraskningar borde dyka upp under spaden.

För övrigt kan ju nämnas att IFKs upphämtning i segerfighten mot Sirius var ruskigt imponerande, att det känns ensamt på läktaren även om Tommy S sitter bredvid, att IFKs Bandygym rullar vidare och fått ett lyft under hösten då Jonas Enander gjort sin tio veckor långa praktik där, att isen på K-Bygg Arena har klarat det milda höstvädret relativt bra, att Niklas Ögren vuxit (inte på längden) och är match efter match IFKs främste samt att har du, käre läsare, inte sänt en digital entrébiljett ännu så är det hög tid att göra det nu.

Till sist tillönskas ni alla en God Jul och Ett Gott Nytt 2021.

//Pär Höckert