Elitserien avslutas med Jämlikhetsomgången

Klubbarna i Elitserien avslutar grundserien med fokus på hållbarhet och jämlikhet. Det här är en viktig del för återväxten av svensk bandy, säger ligachef Per Selin.


I samband med de sista omgångarna i Elitserien Herr & Dam kommer representanter från klubbarna att finnas vid FanZone efter matcherna, dit man kan gå om man är intresserad av att börja spela bandy. Tanken är att alla klubbar tillsammans ska skapa förutsättningar för att fler ungdomar ska aktivera sig i föreningssverige.

– Vi har många barn och ungdomar, både tjejer och killar, i våra klubbar. Nu läggs fokus på att alla ska kunna träna och spela matcher på jämlika villkor, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy som samordnar ligans klubbar gemensamt för dam och herr.

Svensk Elitbandy, som består av dam- och herrserien, fick under början av 2022 in en ny gemensam partner i Clockwork Bemanning & Rekrytering. Ett företag som finns på 22 städer i Sverige varav åtta bandyorter.

– Att vi fått med oss en aktiv partner som Clockwork underlättar för våra klubbar och skapar samtidigt förutsättningar att jobba vidare med hållbarhet inom de områden vi vill satsa på vilket är hälsa, välbefinnande, god utbildning och minskad ojämlikhet. Ett arbete är inlett för att få med oss fler partners som delar vår syn i dessa frågor, avslutar Per Selin.

Jämlikhetsomgången är ett första steg i arbetet för att få fler barn och ungdomar att spela bandy. Svensk Elitbandy vill också starta upp ett arbete och utbildningar kring hållbarhet framöver.

Sista omgången för herrarnas elitserie spelas lördagen 19 februari 15:00 och damernas elitserie avslutas lördagen 26 februari 16:00.

Den lokala marknaden har bearbetats av Svensk Elitbandys försäljningspartner Sponsorkonsulterna.