Sociala Engagemang

Säsongen 23/24 är säsongen där vi fortsätter arbeta för att göra skillnad för andra. Tillsammans med dessa organisationer vill vi sprida deras olika budskap och stötta deras verksamheter. Även denna säsong kommer priset till matchens lirare ingå i IFK Bandyns åtagande gentemot våra matchsponsorer och ge  stöttning till de ideella organisationerna Julänglar, Våga Va’ dig själv!!! och Barndiabetesfonden.

Dessutom kommer vi att anordna FIGHT ALS-matchen, för att uppmärksamma och samla in pengar till kampen mot ALS. Vi anordnar även Bissen Brainwalk och säljer mössor med deras logga.

Julänglar

Julen bör vara en fin högtid där inget barn eller ungdom ska stå utan julklapp. Ingen familj, ensamstående eller pensionär ska behöva stå utan julmat. Julänglar vill att alla får en fin jul. Det här är inte vem som helst, det är Motalas ängel. Vi är stolta över att ha med Therese och Julänglar i ett samarbete även denna säsong. Julänglar syns på vår tröja men de kommer också finnas med på andra sätt under denna säsong.

Våga va´dig själv

Lena och Arne Falkbäck upplevde den största förlusten när deras dotter dog. I sorgen tog de det modiga beslutet att, som de själva uttrycker det, ”Istället för att förbanna mörkret är vår filosofi att tända ljus”. I detta startades Stiftelsen ”Våga va dig själv!!!”. Vi är stolta att även kommande säsong bära stiftelsens logotyp ”Linda på månen” på vår tröja.

Se Våga va’ Dig Självs presentationsfilm – https://youtu.be/fxRnQFgXWxs

Barndiabetesfonden

Under hösten inleder IFK Motala Bandy och Barndiabetesfonden ett samarbete för att öka kunskapen om typ 1-diabetes. Som en del av samarbetet kommer klubben att utbilda sina ledare och spelare om sjukdomen.

– Jag tycker det är bra att IFK gör det här och hoppas att det leder till att fler med typ 1-diabetes eller andra sjukdomar börjar träna och spela. Jag har ibland varit rädd för att visa min sjukdom men det är absolut inget att vara rädd för, säger Justin Sjelvgren som lever med typ 1-diabetes och spelar i IFK Motala Bandys juniorlag.

Tryck på länken för att läsa mer om samarbetet: https://lank.barndiabetesfonden.se/3mfslDT

Fight ALS

Matchen mot Villa Lidköping den 28:e januari 2023 tillägnas vår tidigare IFK-spelare, Johan Riddarström, som drabbats av sjukdomen ALS. Johan är en spelare som varit med i IFK från Bandyskolan ända upp till a-laget. Tillsammans med hans kompisar i Fight ALS vill vi sprida deras budskap i kampen mot ALS. Vi hoppas att ni tillsammans med dom och oss vill delta i att hjälpa till i kampen mot denna otäcka sjukdom.

Bissen brainwalk

2010 drabbades den tidigare SM-vinnaren i Bandy,  Mathias ”Bissen” Larsson, av en stroke. Vägen tillbaka blev lång och krokig. För att motivera sig att kämpa satte han upp ett mål: ett år efter stroken skulle han gå runt sin hemstad Köping. Som extra sporre bjöd han in vänner och bekanta att gå med honom. Samtidigt skulle de skänka en slant till hjärnforskningen. Bissen och hans fru skapade ett event på Facebook som de kallade Bissen Brainwalk och bjöd in alla som ville att gå med dem. Gensvaret blev enormt, närmare 1000 personer kom! Där och då föddes fenomenet Bissen Brainwalk.