Förlust efter sjukdomsuppehållet

Elitseriens två positiva överraskningslag drabbade på söndagseftermiddagen samman på K Bygg Arena inför knappa 800 åskådare. Bortalaget Sirius, var emellertid tyvärr ofina nog att vinna med klara 2–5, (0–3).

 

Bortalaget Sirius, för dagen iförda svartvita tröjor, vann matchen som präglades mer av kamp än av skönspel.

IFK stod inte alls att känna igen i matchinledningen. En orsak till detta kan nog sökas i att de blåvita inte kunnat genomföra några träningar sedan annandagsviktorian mot Vetlanda, på grund av sjukdom i truppen. Sirius däremot har varit i full sving hela perioden med matcher och träningar, vilket syntes då de var betydligt mer på tå och alerta än de blåvita motståndarna. Efter att Uppsalagänget tämligen enkelt dragit ifrån till en 0–3 ledning åt sig dock Östergötlands bandystolthet in sig i fighten och sista kvarten satte de en viss press mot Siriusförsvaret, dock utan utdelning. Ett otal missade hörnor och två fina lägen av Feroyan kunde sättas på det blåvita kontot då domaren blåste till pausvila.  

IFK satte press direkt i inledningen av den andra akten och när fenomenale Elias Gillgren satte 1–3 på en patenterad hörnkontring började man hoppas på en vändning. Men jublet tystades av en direkt replik från Sirius, något som upprepade sig även efter ytterligare en blåvit reducering signerat Enander. I takt med att isen blev sämre utmynnade matchen i ett evigt kämpande på långa utkast från målvakterna, men målfabrikationen slutade vid ställningen 2–5.  

Konstateras kan att det var synligt att bortalaget befann sig mitt i tätt matchande och tränande, de såg helt enkelt mer tajmat och väloljat ut. Med tanke på det, om vi nu ska se positivt på det hela, gjorde IFK ändå en hyfsad match med tanke på att skillnaden inte var så stor mellan lagen. Förhoppningsvis var detta en bra genomkörare inför det som väntar, närmast mot Rättvik borta på onsdag.  

I ett blåvitt som kan betydligt bättre var Elias Gillgren och Anders Persson dagens stora utropstecken, evigt kämpande kraftmannen Jonas Enander förtjänar även han ett omnämnande.  

Målskyttar: Elias Gillgren samt Jonas Enander.  

//Mats Kindell