Förlust i avslutande cupmatchen

Vi fick en bra genomkörare med tre fullängdsmatcher i helgen där orken tröt lite i sista, sa tränare Sjöholm efter förlusten med 8-5 mot Vänersborg.

 

Chansen till en cupseger förvandlades hastigt men mindre lustigt till en tredjeplats för blåvitt, då Vänersborgsklubban cup färdigspelades under söndagen. Dagen inleddes med att Bajen plötsligt fick en slags proppen ur effekt och besegrade särklassiga jumbon Frillesås med 9-1. Det satte tonen och markerade förutsättningarna inför IFK:s match mot Vänersborg. Seger skulle innebära cuptriumf, oavgjort en andraplacering och förlust en tredjeplats. 

Nu fick IFK en mycket jobbig start på matchen med snabbt underläge 0-4 och även om de stred tappert tillställningen igenom orkade killarna inte riktigt vända på steken. Men, och det får räknas som positivt, de repade mod och gav Vänersborg en fight under resten av matchen och när krutröken skingrats stod 8-5 på anslagstavlan. Detta innebar en tredjeplats på grund av att blåvitt hade sämre målskillnad än Hammarby som därmed kom tvåa.

 

Målskyttar för IFK: Aleksi Seppänen, Casper Hänninen, Fredrik Lönn, Viktor Hulthammar samt Oskar Hulthammar (straff). 
Hemsidan återkommer med en sammanfattning av cuphelgen.

//Mats Kindell