Förlust mot Bollnäs

Seppänen blev enda blåvita målskytt då IFK under den tidiga lördagsaftonen besegrades av Bollnäs med klara 6–1.  

Efter två övertygande insatser mot SAIK och Gripen borta kom således motreaktionen i Bollnäs splitternya hall, dock efter en helt godkänd inledning. Det var en sådan dag där maskineriet inte riktigt var påkopplat och synkat, varken offensivt eller defensivt för östgötarnas del. Ett frejdigt, aggressivt och piggt hemmalag tog kommandot efter att IFK haft några bra sekvenser och ett par skapligt fina målchanser i början av fighten, och där avgjordes nog denna tillställning. Hade bortalaget fått utdelning hade möjligen energin kommit men denna kväll gav tyvärr IFK ett relativt blekt och segt intryck, varken hackat eller malet såväl i försvarsspelet som i anfallssdito.  

I ett anonymt IFK visade ändå utmärkte tvåvägsspelaren Gillgren prov på varför han är landslagsman, med ett resolut backspel kombinerat med sin snabbhet i attackerna framåt.  

Nu gäller det att blåvitt tar till tillvara på det faktum att de äntligen kan träna i sin hemmaborg inför Hammarby borta kommande fredag. Då kommer det krävas helt andra tag än som var fallet mot Bollnäs i lördags kväll.  

//Mats Kindell