Förlust mot ett bättre Villa

Villa vann komfortabelt hemmamatchen i Sparbanken arena med 7-1 (3-0) på onsdagskvällen

 

I sina bästa ögonblick är årets upplaga av IFK kapabla att hota alla lag i elitserien. Men mot topplagen krävs en gedigen laginsats, att alla kuggar sitter defensivt och majoriteten av chanserna förvaltas till nätkänning.  

Så var tyvärr inte fallet i gårdagskvällens bortamatch mot Villa. Ett inspirerat hemmalag gick ifrån till 3–0 redan under de inledande tio minuterna och sedan kändes det som den kvällen var förstörd. Villa är tillräckligt rutinerat för att kunna dra nytta av sitt bollinnehav och spela på resultatet. Östergötlands bandystolthet täppte igen bakåt men hade förtvivlat svårt att komma i farliga lägen.  

Efter pausvilan skedde ingen märkbar förändring av matchbilden, Villa förvaltade de 3–0 de hade efter den första akten, medan IFK trots att de försökte egentligen aldrig hotade hemmafavoriterna. Fighten slutade till sist 7–1 sedan formstarke Seppänen satte ett tröstmål mot slutet. Jonas Enander förtjänar tillsammans med Anders Persson extra omnämnande i ett bortalag som egentligen aldrig hade en reell segerchans. 

Nu väntar närmast Sandviken hemma på K Bygg Arena på fredagskvällen. Chans till snabb revansch således. Grabbarna behöver allt stöd de kan få, så ge er ner till vackra K Bygg Arena, ta med något värmande att dricka och hjälp killarna tillbaka till vinnarspåret.  

I matchen mot Sandviken AIK bjuder vår samarbetspartner Lecora på julgröt i paus.

Målskytt för IFK: Aleksi Seppänen 

//Mats Kindell