Förlust mot Västerås

Formstarka VSK vann lördagens match på K-Bygg arena med 0-2 (0-1)

Även om bandy är en komplicerad sport, svår att lära sig och ännu svårare att utöva på elitnivå, finns en enda enkel grundregel vilket den har gemensam med andra bollidrotter. Den som gör flest mål vinner. Följaktligen, om ett lag inte gör något mål alls, kan laget inte vinna. Det ges alltså inga poäng för skönspel eller för att spelat bra. Enkelt kan tyckas, men ändock ibland så svårt.  

IFK lyckades nämligen inte göra mål under matchens 90 minuter då de på lördagseftermiddagen möte mesta mästarna VSK på hemmais. Även om de blåvita var nog så bra som de grönvita stundtals, lyckades inte laget få bolluschlingen i nät, bakom den storspelande VSK keepern. Det var alltså inte på något sätt en svag insats av IFK, som förlorade med 0–2 (0–1), tvärtom spelade de stundtals bra mot de formstarka gurkorna.  

Matchen kännetecknades av ett defensivt tätt Västerås som gjorde det trångt för IFK:s forwards. Offensivt kändes gurkorna stundtals farliga då de ställde om och kom i fart, och frapperande ofta fick de med sig många spelare i sina omställningar och kändes vassa i anfallsförsöken. Blåvitt fick slita mer för sina lägen och på något sätt upplevdes VSK ha rätt så bra koll på sitt motstånd, även om Sjöholms mannar borde gjort ett eller ett par mål.  

Nu bör det framhållas att IFK ändå stod upp mycket bra mot ett lag som anses vara formstarkast i elitserien just nu, med sex raka segrar inför bataljen på K Bygg arena. 

Vingspelaren, den alerte Seppänen var IFK:s främsta denna gång tillsammans med en Viktor Hulthammar som börjar hitta tillbaka till höstens storform efter sjukdomsfrånvaron. Vi måste väl även skriva ett par rader om Viktor Spångbergs insats, för första gången bortaspelare mot sin moderförening på gamla isstadion. Det som slog mig var skillnaden på rollerna Viktor har i VSK och den han hade i IFK. Då han lirade i den blåvita tröjan var han ständigt med i händelsernas centrum oh mycket av spelet gick genom honom, medan han är synbart mer anonym i det grönvita kollektivet. Han gjorde en helt godkänd insats men var inte lika framträdande i matchbilden som man som åskådare på K Bygg arena är van vid.  

Nu får IFK snabb chans till revansch då de på måndagskvällen möter idrottsligt och ekonomiskt krisande Tellus hemma på K Bygg Arena. På förhand en enklare match än den mot VSK kan tyckas, men ett lag som inte har något att förlora och som har alla odds emot sig kan vara svåra att möta. Ta er ner till vår hemmaborg mangrant och hjälp fram killarna till en viktig tvåpoängare.  

 

//Mats Kindell