Grattis Rasmus till VM-guldet

Landslagshelgen för J19 slutar med VM-guld för Sverige och därmed får Rasmus Karlsson med sig en guldmedalj hem till Motala. Även övriga Motalaspelare fick mycket speltid i VM-förberedelserna.

 

Efter omkastningar i turneringen blev det matcher mot Norge och Finland i turneringen, Rasmus fick förtroendet att vakta målet i gruppspels mötet mot Finland och i denna matcher håller han nollan hela matchen igenom.

Finalen blir en nervpers från bänken för Rasmus i en match är motståndaren Finland tar ledningen med 4-0 efter 20 minuters spel. Därefter börjar en stark vändning av det svenska laget som tillslut vinner matchen med 5-4.

I Karlstad spelas parallellt med VM turneringen en 4-nationsturnering. Fredrik Lönn får här göra sin landslagsdebut och precis som vi sett honom i IFK så fick vi se hur han på mittfältet tog initiativ och var en mittfältsmotor som satte fart på både boll och medspelare.

Mattias Sjöholm leder Sverige till två segrar och en förlust med ett spel som allt mer tar form inför den stundande VM turneringen. Det var Finland som såg till att Sverige inte fick tre segrar i turneringen. I matchen mot Sverige kämpade de till sig en 3-2 seger med bl.a. en storspelande Jussi Aaltonen. Även Casper Hänninen och Aleksi Seppänen bidrog till den finska triumfen.

Det finska laget hade ett riktigt kompakt spelschema och spelade tre 90-minuters matcher inom 40 timmar och Casper konstaterade att nu var man trött.

Albin Rohléns Sverige Team 25 visade tydligt att man inte bara var där för utfyllnad. Efter storseger mot Norge på fredagen tog man en välförtjänt seger mot Finland och var därmed turneringens enda obesegrade lag efter lördagens matcher.

I sista matchen visade dock Sverige A att gammal var äldst men Sverige Team 25 och Albin Rohlén gav verkligen en bra sparring till lagen som ska gör upp om VM titeln i Åby/Växjö nu på vårkanten.