IFK vågade mest och gick vidare till kvartsfinal

Lönns två mål på bortais visade sig bli just så viktiga som alla med IFK-hjärtan hade hoppats på! Det visade sig tydligt då akt två av åttondelsfinalen utspelade sig på K – BYGG Arena på onsdagskvällen, en holmgång som Sjöholms ma

Det är ruggigt starkt att spela 90 minuter bandy utan att släppa in ett och annat mål, och att dessutom göra det i ett slutspel är mäkta imponerande. I och med att Vänersborg inte gjorde något mål på bortais, medan vi gjorde två är det därmed kvartsfinalsklart för Östergötlands bandystolthet. 

IFK var det klart bättre laget i den första halvleken och satte omedelbart tryck mot Vänersborg, och västgötarna hade fullt upp i sin defensiv för att hålla målet rent från påhälsning. Men utmärkte Hänninen och tuffe Enander, som gjord för den fysiska slutspelsbandyn, överlistade övertände Vänerborgskeepern Kyllönen och därmed stod det 2–0 till hemmalaget. Det var siffror som var helt i sin ordning, hemmalaget var något vassare och farligare än gästerna från Lilla Paris. Den andra halvlek blev en enda lång kamp och en nervpina för alla med sina sympatier hos blåvitt. Alla visste att 2–0 skulle räcka men att ett ynka mål från gästernas sida skulle omkullkasta hela läget. Men märkligt nog kom aldrig den där riktigt gastkramande anstormningen från Vänersborg, de fick aldrig riktigt det där flowet i sitt spel, och dessutom tog de några utvisningar som förstörde deras ansatser. IFK lyckades hålla i och hålla ut, ett heroiskt krigande i defensiven hjälpte allas vår Jussi att hålla nollan och då slutsignalen ljöd på K – BYGG Arena var det lättade och överlyckliga blåvita lirare som jublade över kvartsfinalplatsen. En sådan här afton hyllas hela laget för att de red på vågen av Lönns två sena mål på bortais och det formligen syntes på dem att de bestämt sig för att säsongen inte skulle få ta slut redan på onsdagen. 

Nu väntar Villa på bortabana i morgon fredag i kvartsfinal nummer ett. Ett lag som vi har med oss positiva bilder från tidigare möten med, vi vet att vi kan rubba dem, de har vi gjort både hemma och borta de senaste säsongerna. 

Målskyttar i åttondelsfinal 2: Hänninen samt Enander.