IFK vänder hem med en övertygande seger

Vilken match IFK-grabbarna gör i den svåra bortamatchen mot Edsbyn när de bärgar en säker 6-3 seger!

 

Edsbyn tycks ha blivit något av en favoritmotståndare för IFK. Segern hemma på Luciadagen med 5 – 2 följdes nämligen upp av ytterligare en tremålsseger på onsdagskvällen, då ett tight och disciplinerat blåvitt gjorde processen kort med hälsingarna. Lägg därtill att de hela tilldrog sig i bandykyrkan, där Edsbyn är erkänt svårslaget, så förstår alla och envar att Simons mannar gjorde en storprestation. 6 – 3 slutade matchen efter att ett redan slaget hemmalag fått två sena tröstmål, i matchens sista minuter. 

Annars var det Edsbyn som var det något bättre laget inledningsvis, men utan att få till särskilt mycket mot ett defensivt närmast perfekt spelande IFK. Lagmaskineriet fungerar som en egen mekanism i sig, där alla spelare tycks vara utbytbara utan att lagspelet påverkas nämnvärt. 

Cirka halvtimman spelad tog IFK över mer av initiativet och kunde gå till pausvila med tvåmålsledning. Alla förväntade sig en anstormning från hemmalaget i början av andra men maskinen IFK agerade disciplinerat och var oerhört svårpasserat för ett förtvivlat fightande Edsbyn. Östgötarna kunde i stället gå fram till ledning 1 – 6 innan de regerande svenska mästarna fick tröstmålen vilka omnämndes ovan.  

Detta var två oerhört sköna tillika viktiga poäng i ett på papperet tufft spelprogram för de blåvita kämparna. Nu kan de se med tillit fram mot den tuffa hemmamatchen mot Villa på lördag kl 15:00 med tillförsikt och favoriterna från Västergötland ska inte känna sig allt för säkra inför den bataljen.  

Från bandykyrkan rapporteras god kämpainsats av nye Stadin, som även noterades för en assist. Rohlén har behållit formen över landslagshelgen och Oskar Hulthammar gjorde en kanonmatch från sin backposition. Men framför allt, som vanligt, är det lagmaskinen IFK Motala som ska hyllas, som inte gav svenska mästarna en chans till att vinna matchen. Imponerande!

Målskyttar: Florén, (2), Enander, Rohlén, Seppänen samt Alex Höög.  

//Mats Kindell