Intervju med Joona

Då islador och utebanor står öde och tomma, under det att fågelkvitter och insektssurr åter fyller den varma vårluften, arbetar klubbchefer och värvningsansvariga för att i bästa fall förstärka sina trupper inför kommande säsong.

Utvärderingar av den gånga säsongen och eventuella förluster av spelare ligger till grund för värvningsansatser, vilka presenteras i den takt de eventuellt blir klara och kontrakten påskrivna.

Glädjande nog kan vi i linje med detta konstatera att klubbchef Beckne värvat en intressant forward från vårt östliga broderland Finland. Ett tekniskt krutpaket i form av 203 centimeter forward presenterades härför leden, och idag intervjuar vi Narukäres målgörare Joona Rajala som ansluter till IFK inför säsongen 23/24. Det är lätt att förledas att tro att Beckne värvat en stridsvagn och murbräcka, men finländaren ska trots sin storlek, likt en viss Ibrahimovic, även vara teknisk och duktig med klubban, vilket bådar gott inför det som komma skall:  

 

Hej Joona! Välkommen till IFK Motala.
Hur kommer det sig att du hamnat i IFK? 

IFK var först med att visa intresse för mig och alla saker klickade bra med dem. Så det var ett lätt beslut att välja IFK 

Hur mycket känner du till om ditt nya lag? 

Jag vet lite grann om IFK historik och jag känner ganska många Narukerä spelare som har spelat i IFK! Sedan jag känner båda Jussi Aaltonen och Casper Hänninen, och har också sett några matcher match med dem 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? Starka sidor? Sidor att förbättra? 

Mina starka sidor är att jag har ett bra skott och att jag är fysiskt stark och  är bra i lyft-spelet. Är bra med bollen, och så jobbar jag hårt för laget. Vad jag måste förbättra är att man spelar mycket snabbare i elitserien jämfört med den finska bandyligan, så jag måste bättra min skridskoåkning med fokus på grundhastighet.  Sedan måste jag lära mig att den svenska spelstilen och hur  IFK spelar 

Har du spelat i finska A – landslaget? 

Nej, men har spelat i alla juniorlandslag 

När flyttar du till Motala?  

Jag kommer till Motala under den sista veckan i juli 

Då är du än en gång hjärtligt välkommen till IFK. Vi ser alla fram emot att se dig på isen.  

Tack! Ja, vi ses i höst  

 

Joona är kanske, med sin tyngd och teknik, den forward och murbräcka IFK saknat under säsongen, och med den tradition av lyckade värvningar från Finland klubbchefen Pär Beckne har känns denna värvning både spännande och klockren.  

 

 

 

Mats Kindell

Motala