Intervju med Oscar

Läs en första intervju med vårt senaste nyförvärv Oscar Stadin.

 

IFK tillhör inte de föreningar som har för vana att värva spelare under pågående säsong, men den digra skadelistan har nödgat klubbchef Beckne att vidta denna åtgärd. Närmast från spel i SAIK bandy hämtas 26 åriga forwarden Oscar Stadin, och tanken är att han ska spela i blåvitt säsongen ut. Med tröja nummer 5 kommer Sandvikenkillen debutera på bortis mot Edsbyn under onsdagskvällen, och hemsidan fick en snabb lunchintervju med honom: 

Hejsan, Oscar och välkommen till IFK!  

– Tjenare, tack  

Hur kommer det sig att du hamnat i blåvitt?  

– Ja du, det var väl så enkelt som att de frågade mig, och jag blev sugen på att spela igen. De hade ju lite bekymmer med skador och annat och då vände de sig till mig  

Hur mycket kände du till om laget innan?  

– Jag slutade ju så sent som i våras så jag känner ju igen de flesta av spelarna, även om jag bara kan namnet på några av dem. Har ju spelat mot dem många gånger under åren, och så har jag ju spelat med Albin Bjerkegren  

Vad kännetecknar IFK, tycker du?  

– Framför allt kanske att de är ett hårt arbetande lag med mycket tro på och glädje i det de gör  

Du har ju haft en vecka på dig att träna i kapp, hur känns det?  

– Det känns i kroppen att jag varit ifrån det ett tag, men för övrigt tycker det känns bra. Kul att vara i gång med bandy igen  

Du är ju forward, är det i den rollen vi kommer få se dig även i IFK?  

– Så är nog tanken tror jag, vi ska ha ett matchförberedande snack i kväll (läs tisdag) så då får jag nog reda på mer kring min roll  

Finns intresse från din sida samt föreningen att du blir kvar här även kommande säsong?  

– Vi får se, jag har nyss landat i detta och får känna efter vartefter. Just nu spelar vi klart säsongen så får vi se hur det blir efter det  

Stort tack Oscar och lycka till!  

– Tackar  

För er som inte tar er upp till Hälsingland i morgon finns möjlighet att se matchen på elitserienlive.se eller elitrapport.se och på så viss ta del av den superintressanta matchen. På lördag vid pass 15:00 finns så chansen för hemmapubliken att se Oscar och IFK på plats på K Bygg Arena då Villa kommer på besök. Slut upp då.  

//Mats Kindell

En videointervju finns med Oscar på vår YouTube-kanal, klicka på denna länk för att se den.