Jonas Enander forsätter i blåvitt

I det kraftigt åderlåtna representationslaget är behovet av kontinuitet och ledarfigurer stort, och det är därför vi med stor glädje och stolthet konstaterar att vår arbetshäst Jonas Enander kör vidare.

”Jonen” ger alltid allting på alla träningar och matcher och håller sig dessutom allt som oftast  framme när det vankas målchanser. Han kommer naturligt nog bli en enorm tillgång för vårt division 1 lag, både med de egenskaper som nämnts ovan, men även med sin rutin och erfarenhet av elitseriespel. Det går heller inte att underskatta värdet av att han blir en enorm förebild för ungdomarna i vårt div 1 lag, med sin träningsvillighet och krigarmentalitet. Hemsidan fick några ord med # 45!

Först som sist, skönt att du bestämt dig för att köra vidare. Vad fick dig att fatta det beslutet?

 Det var många faktorer att överväga innan jag tog ett beslut, där främst livssituationen fick vara avgörande. Men kort och gott landade jag väl i att antingen lägger jag av helt med bandyn och satsar på andra grejer här i livet, eller så stannar jag kvar i IFK och är med på ”nystarten” och försöker hjälpa till med det jag är bra på

Det har ju som bekant varit en turbulent vår efter det lyckade kvalet. Hur har du upplevt och tacklat situationen?

 Jag har väl försökt att vara så lugn som det bara går och hade väl hoppats att det åtminstone hade blivit ett år till i eliten. Det är klart att jag har lekt med tanken att det kunde bli så som det blev, men det var nästan i den vildaste fantasin. Hemskt tråkigt när det blev verklighet och besvikelsen finns fortfarande kvar

Du är ju känd för din höga fysiska kapacitet, kommer du ändra något i ditt personliga träningsupplägg med tanke på att det är division 1 som gäller och inte elitserien?

 Haha, ja det ska jag väl ändå erkänna att jag kommer göra. Jag gillar att cykla så jag kommer lägga mer tid på den typen av träning, samtidigt som jag minskar lite på styrketräning

Hur mycket koll har du på det väntande motståndet?

 Ja du, jag vet i alla fall att det blir många derbyn. Där matcherna mot Åtvidaberg som är min moderklubb kommer att bli extra roliga

Vilken ambition har du med din bandy framöver?

Så långt har jag inte tänkt ännu, utan jag har ett år kvar på mitt kontrakt här i IFK som jag räknar med att genomföra. Sen vet man aldrig vad som händer. Jag fyller 30 år i vinter, så om man ska lyssna på alla andra har jag ju mina bästa år framför mig

Kopplat till det, vilken tror du din roll blir i det nya IFK? 

 Jag hoppas jag kan ta en roll som kan inspirera och visa vägen för de övriga i laget att vilja bli bättre bandyspelare. Många är betydligt yngre och mer utvecklingsbara än vad jag är, så kan jag hjälpa till med det samtidigt som jag kan prestera bra bandy själv, tror jag det kan bli en rolig vinter

Tack, och stort lycka till med försäsongen!

Tack själv!

Håll ögonen öppna för mer nyheter kring vårt representationslag, när nu pusselbitarna är på väg att falla på plats.