Klara för Elitserien!

Med två matcher kvar av kvalet, säkrade IFK nytt Elitseriekontrakt genom en taktiskt perfekt genomförd segermatch borta mot Vänersborg!

 

Efter sju sorger och åtta bedrövelser, efter höga berg och djupa dalar är äntligen IFK tillbaka till den skepnad som satt skräck i många motståndarlag i elitserien de senaste säsongerna. Och därmed var det egentligen aldrig något snack att elitserieplatsen skulle säkras, även om det var nervöst inför kvalspelet. 

I och med segern med 0 – 1 (!) på tisdagskvällen borta mot IFK rivalen Vänersborg säkrades nämligen platsen i elitserien 24/25, detta efter en disciplinerad och tät insats av samtliga IFK spelare på banan. Jussi sattes inte på några hårdare prov mot ett hemmalag som helt enkelt allt som oftast körde fast i en närmast ogenomtränglig mur av vitklädda bortaspelare. 

Bjerkegren nätade kvarten in på den första akten och det blev ett avgörande mål, skulle det visa sig. Matchen kännetecknades av att lagen var spända inför densamma, och det såg krampaktigt ut bland de hårt prövade Vänersborgsspelarna. IFK säkrade sin ledning, något som bekant är svårt i bandy, där en ledning med ett mål inte är något säkert övertag. Nu kunde IFK gjort minst två mål till, där både Rohlén och Westman hade utmärkta lägen, men det spelar mindre roll, då vi kan konstatera att det räckte med ett mål för att vinna fighten. 

Det var en enorm laginsats som säkrade elitserieplatsen redan igår och alla förtjänar överbetyg. 

Nu suger vi på denna karamell i dag, men sedan gäller det att ladda om inför avslutningen. Matcher mot Ljusdal borta (fredag) samt Boltic hemma (söndag) väntar, matcher som är viktiga inte minst för att de kan påverka tabelläget för de övriga lagen, och för att blåvitt med all säkerhet vill avluta säsongen med två vinster och därmed gå rent i kvalserien. 

Målskytt mot Vänersborg: Albin Bjerkegren 

//Mats Kindell