klart: Katrineholm Bandy och IFK Motala skriver utvecklingsavtal

Katrineholm Bandy och IFK Motala Bandyklubb har i dagarna enats om att skriva ett utvecklingsavtal rörande juniorlandslagsmittfältaren Gustaf Doktare.

18-årige Gustaf Doktare har, trots sin ringa ålder, redan hunnit göra närmare 60 allsvenska matcher för moderklubben Katrineholm och på dessa svarat för fina 35 poäng (14+21) från sin mittfältsposition. I vintras var han även en del av det svenska P19-landslag som vann VM-guld i Göteborg.

Nu står det klart att talangen erbjuds möjligheten att känna på elitseriespel under den kommande säsongen. Detta då Katrineholm Bandy och IFK Motala Bandyklubb enats om att skriva ett utvecklingsavtal som ger ”Gurra” möjligheten att spela med IFK:s elitserielag.

– Det är ett bra steg på vägen, dels givetvis för Gustaf själv, men även för oss. Vi vill utbilda och utveckla bra bandyspelare och att ”Gurra” nu får chansen att bekanta sig med Elitserien ser vi som positivt även för oss i vinter. Dessutom reglerar avtalet att det alltid är vi som beslutar var han ska spela, så vi riskerar på intet sätt att tappa en bärande spelare i och med det här, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm Bandy.

– Då vi tränar mycket i Katrineholm under hösten så såg vi det som ett utmärkt tillfälle att kunna ta en närmare titt på Gustaf och bjuda in honom i vår verksamhet. Vi är väldigt glada över Katrineholm Bandys fina samarbetsvilja och vi ser fram emot att förhoppningsvis få se ”Gurra” göra några elitseriematcher med oss i vinter – även om hans primära fokus alltjämt kommer vara moderklubben, säger Pär Beckne, klubbchef i IFK Motala.