Kvalsegrare och avtackning

IFK kunde på söndagseftermiddagen avsluta säsongen, tillika kvalspelet, på bästa möjliga sätt då Boltic slogs tillbaka med 8 – 3 (4 – 0). Matchen var i sig helt betydelselös, men det finns alltid äran och klubbmärket att spela för

 

Det syntes redan från början att IFK var numret större och den stora frågan var egentligen hur stor segern skulle bli. Boltic försökte försvara sig men hade förtvivlat svårt att freda sig, och skapade inte särskilt mycket framåt.

Karlstadskillarna fick inte målskyttet att lossna förrän under de sista skälvande minuterna av matchen då de reducerade tre gånger (!) men då var matchen sedan länge avgjord. 

En match som inte gäller poäng blir lätt lite fadd och har inte sällan brist på nerv, och det beskriver mycket bra vad som tilldrog sig på LMT Arena. Det brände aldrig riktigt till, på det där spännande sättet som det kan bli då det gäller någonting. 

IFK fick ändå jobbet gjort, vilket var att gå igenom kvalet utan förlust, och nog ville de även säga adjö till före detta klubbchef Beckne med en seger. 

Nu kan vi säga farväl till denna säsong, 23/24 som i all sanning bjudit på ömsom vin, ömsom vatten. Det som kan konstateras att grabbarna genomförde kvalet på ett superbt sätt, och visade alla sina belackare att laget egentligen är alldeles för bra för att hamna i negativt kval. Fem segrar, en oavgjord, 33 mål gjorda och 13 insläppta är siffror som inte kan bortförklaras, och som till sist medförde att IFK kan lämna denna säsong bakom sig med raka ryggar och sina huvuden högt. 

Håll ögonen öppna för en mer ingående analys av denna säsong. 

Målskyttar mot Boltic: 

Florén, (2), Rohlén, (2), V. Hulthammar, Ögren, Bjerkegren samt Hänninen. 

//Mats Kindell