Klubbchef till IFK Motala Bandy
– Din chans att leda och utveckla vår framtid!

IFK Motala Bandy söker en engagerad klubbchef som kan ta vår förening till nya höjder. Som klubbchef kommer du att ha en central roll i att forma och driva verksamheten framåt. Vi söker dig med starkt affärssinne, marknadserfarenhet och ett genuint intresse för att driva en idrottsförening från ungdomsverksamhet till elitnivå.

IFK Motala Bandy är stolta över våra nästan 400 medlemmar och vårt A-lags imponerande 38 säsonger i bandyns elitserie. Vår breda ungdomsverksamhet är hjärtat i vår förening. Varje säsong spelar omkring 100 killar och tjejer i våra olika lag, från de yngsta i U9 (bandyskolan/bandykul) till vårt division 1-lag, som är språngbrädan in i seniorbandyn. Vi är också särskilt stolta över att vi har två starka flicklag, F10 och F12.

Tillsammans med våra samarbetspartners bedriver vi elitbandy och värnar om den breda ungdomsverksamheten. Vi ser fram emot att välkomna en klubbchef som delar vår passion för föreningsliv och engagemang för gemenskap och bandy. 

Det här kommer du att göra

Som klubbchef kommer du att ha en betydande roll inom marknadsföring, sponsring och varumärkesutveckling. Du kommer vara föreningens naturliga kontaktperson mot FSE (Föreningen Svensk Elitbandy) och andra samarbetsorganisationer. Du skapar och upprätthåller starka relationer med media, sponsorer och andra intressenter. 

Du ansvarar för att utveckla sponsorerbjudanden och säkerställa optimalt utnyttjande av hela vårt produktutbud. Vidare kommer du att leda övriga intäktsaktiviteter och identifiera behov hos potentiella sponsorer för att anpassa IFK Motala bandys olika erbjudanden. Du kommer även ha ansvaret för att planera och koordinera våra egna stora arrangemang, allt från A-lagets hemmamatcher till Bandylöpet. 

Ditt engagemang sträcker sig även till sportgruppen, där du tillsammans med övriga ansvarar för att A-lagets verksamhet fungerar smidigt, genom att planera säsongen och ansvara för logistiken kring laget. Som klubbchef, i samarbete med sportgruppen, är du medansvarig för att skriva kontrakt med spelare, tränare och andra ledare, inom de av styrelsen fastställda ramarna, samt kontrollera att avtal med ledare och spelare följs.  

Ditt övergripande ansvarsområde inkluderar även ungdomsverksamheten, där du driver och utvecklar verksamheten för att säkerställa en stark grund för framtiden. Du kommer att leda och planera föreningens hela verksamhet med stöd av styrelsen och en god framförhållning i planeringen är avgörande. Vidare ser du till att styrelsens beslut verkställs och att verksamheten bedrivs på rätt sätt. Föreningen har en egen kanslist som du kommer få administrativt stöd av. 

Kvalifikationer

Du har

– Erfarenhet av föreningsliv, gärna inom elitidrott

– Erfarenhet av marknadsföring och sponsring

– God förståelse för ekonomi och affärsutveckling

– Utbildning inom marknadsföring, idrottsledning eller liknande är meriterande

Du är

– En person med erfarenhet av att arbeta effektivt i team och skapa positiva samarbeten

– Lösningsorienterad med förmåga att hantera utmaningar

– Strukturerad och effektiv med förmåga att hantera och prioritera flera uppgifter samtidigt

Ansökan

Låter jobbet som vår nya klubbchef intressant? Skicka din ansökan med CV samt personligt brev senast 2024-03-31 till Patrik Carlsson, patca04@gmail.com. Märk ansökan ”Klubbchef IFK Motala Bandy”. Har du frågor angående tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Patrik på ovan mailadress eller telefon 070-672 9118. Urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!