Luttrad – och försiktigt positiv

Vår kamp för en bandyhall går vidare. Det känner ni alla till. Och ni känner också till att någon hall på befintlig arena blir det inte.

För några veckor sedan beslutade en enig kommunstyrelse att K Bygg Arena ska bebyggas med bostäder och hockeyhallen ska rivas. En avsiktsförklaring har gjorts med byggföretaget Serneke. I Varamon, vid riksväg 50 planeras ett nytt idrottscentrum byggas. På denna plats, runt Månvägen, anser politikerna att en hall ska/bör byggas för oss som älskar vara på stålskodd fot. Till gagn för elit, bredd och folkhälsa.

 

Och detta ska ske inom två år. Är detta möjligt? I vår kommun? Ja, detta är möjligt om vilja och jävlaranamma kombineras av kommunen. IFK har erbjudit sig ställa sin mångåriga hallkompetens till förfogande.  Undertecknad hoppas på invigning i december 2021!! Självklart måste detaljplanearbetet snabbt komma igång, vilket berörda ansvariga Almérus, Henriksson och Backman utlovade vid möte för några dagar sedan för oss i hallgruppen. Det borde inte vara ett känsligt område där hallen planeras byggas och få sakägare torde vara inblandade.

 

Luttrad var ordet. Men jag tillåter mig att vara försiktigt optimistisk. Vad finns annat att göra?

 

I början av juni besökte Pär Beckne och undertecknad Ola Serneke på huvudkontoret i Göteborg. Vi hade ett bra samtal, där vi framförde våra synpunkter om vikten av hall för klubbens överlevnad. Han nämnde bl att hans företag tidigare byggt bandyhallen i Trollhättan och för närvarande arbetar med ny simhall i Linköping, till ett ordervärde av 820 mkr. Hans slutsats var egentligen; jag kan bygga snabbt, om mitt företag blir aktuellt och de politiska besluten är på plats.

 

Vi får väl se vad som händer. Vad finns annat att hoppas på?

I övrigt, punktvis;

  • IFK gör således ett litet plusresultat för elfte (11:e) året i rad. Impad, var ordet.
  • Gubbängens skridsko- och bandyhall, så är det officiella namnet, invigdes i augusti. Hallen har bl en 250 m lång skridskobana och ska serva allt från en skridskosugen allmänhet till fem bandyklubbar, en långfärdsskridskoklubb, Stockholms speedskaters och bandygym.
  • Och snart även dags för färdigbyggd hall i Katrineholm. Häftigt!
  • Coronaskiten skapar osäkerhet. Publik eller inte? Säsongsstart 23/10 eller kanske 1/12? Jag tror på det senare.
  • IFK:s samarbete med sina sponsorer har fungerat relativt gott, pandemin till trots.
  • Bra fart på isträningen (i hockeyhallen), jag är där på läktaren en gång/vecka. Glädjande att fyra egna produkter i åldern 17–19 år finns med bland de stora pojkarna.
  • Bandygym har kommit igång. Vi har 15–16 elever fördelade på årskurs 1 och 2.

 

Allra sist. Nu utgår jag, och många bandykunniga med mig, att Per-Anders Gustafsson får förnyat förtroende som ordförande i Sv Bandyförbundet vid årsmötet nästa helg.  Någon mera driftig, energisk och kompetent ledare finns inte att leda vår kultursport.

 

//Pär Höckert