Magnus underhöll Företagarklubben

Under onsdagskvällen höll Vattenfalls tidigare VD Magnus Hall en mycket initierad och underhållande föreläsning om hur elmarknaden fungerar och dess utmaningar framåt.

 

Det var en stor uppslutning av medlemsföretag som träffades i Motala Folkets Hus för att under trevliga former och samtal avnjuta en middag på onsdagskvällen innan huvudpunkten med Magnus föredrag skulle starta under parollen ”Energikrisen – hur kan den förklaras och hanteras”.

Glädjande var att fler nya företag nu har anslutit till Företagarklubben och att den växer!

När vi efter middagen förflyttades oss till Fullmäktigesalen och Magnus anförande var det nog ingen som sen gick därifrån besviken. Magnus berättade och förklarade på ett mycket tydligt och initierat sätt hur Europas och Sveriges elmarknad fungerar idag, hur den är sammankopplad, vilka energislag den består av och varför elpriserna idag ser ut som de gör.

Det blev många frågor och diskussioner under föreläsningen, vilket gjorde att de 1,5 timmarna kändes som de flög iväg. Jag är övertygad om att man både som företagare och privatperson fick med sig en hel del matnyttigt hem att fundera på gällande de utmaningar vi har framför oss med det ökade elbehovet som vi ser.

Men Magnus avslutade med att lugna oss att dagens höga elpriser snart kommer att gå ner.

Vill även du och ditt företag vara med och träffa andra företagare under trevliga former med en bit mat samt lyssna på intressanta föredragshållare, gå då med i IFK’s Företagarklubb. Nästa föreläsare i Företagarklubben blir Caxton Njuki som den 24:e januari kommer föreläsa runt ”Hur kan jag utveckla mitt företag och mig själv”. Caxton är en mycket meriterad föreläsare som förra året blev utsedd till ”Årets mentor företag – Sverige” samt ”Mentor of the Year – Europe”.

På bilden flankeras Magnus Hall av Företagarklubbens eminenta initierare, nämligen Lars Johansson och Bo Ribers.

//Patrik Carlsson