Matchreferat från matchen i Frillesås

Ett poäng på den minst omtyckta arenan i elitseriebandyn, Sjöaremossen, blev facit då IFK på fredagskvällen drabbade samman med Frillesås.

Merparten av övriga elitserielag har av någon orsak svårt att få med sig något i poängväg från den Halländska utomhusbanan så det var mungipor upp i den blåvita kabyssen efter fighten. När sedan några av rivalerna i kampen om direktkvalificering till kvartsfinalerna förlorade finns chansen i högsta grad kvar för Sjöholms mannar.

Faktum är att IFK lika gärna kunnat vinna denna drabbning. De gick ifrån till 0–2 i första halvlek men kom då in i en svacka vilket hemmalaget utnyttjade till fullo. Innan halvleken var över hade de både reducerat och kvitterat. När sedan andra halvleken drog i gång trummade Frillesås på och tog ledningen i matchen. Då återtog blåvitt sitt momentum i tillställningen och gick för att vända på matchen. De fick också ett antal möjligheter till detta men närmre än till den viktiga kvitteringen kom de inte denna afton. 3–3 slutade drabbningen sedan Feroyan slagit in utjämningsbollen på en retur. Ett mål som kan komma vara viktigt när serien ska summeras om drygt en vecka.

Enligt rapporter briljerade Plotnikov med ett utmärkt backspel, den unge ryssen går från klarhet till klarhet. Starka insatser signerades även av Lönn och Rohlén.

Nu väntar SAIK borta i en mycket viktig drabbning på söndagskvällen, då båda lagen är involverade i kampen om kvartsfinalplatserna. Seger skulle innebära att IFK sätter sig själva i ett mycket bra läge inför sista matchen i elitserien.

Målskyttar mot Frillesås: Florén, Rohlén samt Feroyan.

 

Mats Kindell

Motala