Uppskattad föreläsning hos Företagarklubben

Magnus Henrekson höll på onsdagskvällen en mycket uppskattad föreläsning.

 

Magnus Henrekson, som under ca 15 år var VD för Institutet För Näringslivsforskning (IFN), har forskat och forskar kring bland annat entreprenörskap. Han är även en aktiv samhällsdebattör, som på ett lättbegripligt sätt framförde åsikter i många aktuella frågor.

Inför ca 50 företagare som hade samlats på restaurang Sjöbris för att först få en bit mat, innan  Magnus gav sin ärliga syn på vad han anser bör förbättras för att företagandet i Sverige ska utvecklas ytterligare.

Han gav sin syn på brister i vårt nuvarande utbildningssystem som bla genom att ha för stor fokus på teoretiska färdigheter, gör att många slås ut på vägen. Han täckte även in hur digitaliseringen påverkar företagandet och drog både positiva och negativa paralleller med utvecklingen i Kina.

Det var en interaktiv föreläsning där många frågor från publiken lyftes och diskuterades. Magnus avslutade med en positiv bild om det starka företagande i Sverige och hur det kan bli en nyckel i hur vi löser de utmaningar vi står inför bla  inom integrationsområdet.

Håll utkik efter nästa föreläsare som kommer bli i januari/februari. Vill du bli medlem i Företagarklubben och ta del av spännande föreläsningar och knyta nya kontakter, läs mer här Företagarklubben